Ανακοίνωση-απάντηση έδωσε η «Ελληνικός Χρυσός» στην από 22/04/2015 εξώδικο διαμαρτυρία των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ιδιαίτερη έκπληξη είδαμε την εξώδικη διαμαρτυρία που μας επιδόθηκε και αναφέρει τους ισχυρισμούς του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ, κ. Γ. Τσιρώνη, ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός «κωλυσιεργεί να απαντήσει σε πολυσέλιδα αιτήματα διευκρινίσεων τεχνικού χαρακτήρα σε σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων της νομοθεσίας, τα οποία μάλιστα έχουν σταλεί προ αρκετού καιρού καθώς και την πλήρη απουσία πολεοδομικής μελέτης».

Επί των ανωτέρω έχουμε να παρατηρήσουμε:

1. Αν οι ισχυρισμοί του αναπληρωτή υπουργού δεν είναι πλάνη, τότε προφανώς εντάσσονται στην σφαίρα της συκοφαντικής δυσφήμισης με την χρήση σκόπιμου ψεύδους για ίδιο πολιτικό όφελος σε βάρος κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Στα πλαίσια της πλήρους διαφάνειας παραθέτουμε σε συνημμένο προσάρτημα όλη την αλληλογραφία μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και της πολιτείας για κάθε ενδιαφερόμενο.

3. Όχι μόνο δεν έχουμε λάβει κανένα σημείωμα του υπουργείου για τυχόν παραλείψεις και διευκρινίσεις, παρά το ότι το επιδιώξαμε, αλλά αντίθετα προστρέχουμε να καλύψουμε ενημερωτικά κενά όταν τα αντιλαμβανόμαστε (επιστολή μας Α2316/18-3-2015) με πολύ προσπάθεια είναι η αλήθεια, δεδομένου του ιδιόρρυθμου «αποκλεισμού» μας από το τεχνικό-πολιτικό-κοινωνικό πεδίο το οποίο έχουν οικειοποιηθεί οι γνωστοί «θεματοφύλακες-αγωνιστές» κρύβοντας πίσω από τις σημαίες του «αγώνα» την κοινωνική, επιστημονική και πολιτική τους ανεπάρκεια και την αποδοχή της.

4. Κρίνουμε σκόπιμη την κατάθεση της άποψης του υπεύθυνου υπουργού ΠΑΠΕΝ και της κυβέρνησης γενικότερα για τις «καταγγελίες» του αναπληρωτή υπουργού.

Θα παρακαλούσαμε το υπουργείο γενικότερα να ελέγξει με ακρίβεια και επιμονή τις πηγές του πριν την εκδήλωση τέτοιων κρίσεων και ενεργειών εις βάρος μας, τις οποίες επιφυλασσόμαστε να αντιμετωπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο ακόμη και στο ποινικό πεδίο.

Με τιμή,

Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος
Αντιπρόεδρος & Δνων Σύμβουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης