Για την επίθεση την οποία δέχτηκε σε τρόλεϊ αυτή και άλλη μια επιβάτης μίλησε η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη. Η δικηγόρος επεσήμανε πως δεν αναγνώρισε κανέναν από αυτούς που προσήγαγαν οι αρχές και ξεκαθάρισε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των δραστών αλλά αυτοί δεν βρίσκονται μεταξύ των προσαχθέντων. Όπως μάλιστα τόνισε η αστυνομία είδε το τι ακριβώς συνέβη αλλά δεν παρενέβη. 

Αναφορικά με την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων, η κυρία Κουνάκη είπε πως «υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάποιο κλοιό να τους σταματήσουν είτε και να τους έχουν συλλάβει. Οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν. Δεν έγινε καν προσπάθεια σύλληψης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά έγιναν κάποιες προσαγωγές. Σε αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι ούτε ο Σωτήρης Δεβελέγος ούτε αυτός που με χτύπησε, τον οποίο άνετα θα μπορούσα να τον αναγνωρίσω» πρόσθεσε.

«Τον Δεβελέκο τον γνώριζα. Είμαι σίγουρη ότι με ξέρει. Αφού από αυτούς οι οποίοι προσήχθησαν δεν είναι αυτός που με χτύπησε, θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη για όλους να ψάξουν να τους βρουν. Αλλά, αφού ο Δεβελέκος ήταν εκεί, θα πρέπει να συλληφθεί. Ξέρει καλά τι έγινε και δεν απέτρεψε κάποια προσπάθεια» επεσήμανε.

Δείτε το video:

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε το πρωί της Τετάρτης. Χρυσαυγίτες είχαν μεταβεί στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της οργάνωσης, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια για εκδήλωση που πραγματοποιούν στο Ηράκλειο. Κάποια στιγμή, ένα τρόλεϊ πέρασε μπροστά από το χώρο και ένας από τους επιβάτες τους έβρισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο τρόλεϊ. Όπως κατήγγειλε η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, που ήταν στο όχημα καθώς ερχόταν στη δίκη, φώναξε «Κλείστε τις πόρτες», αλλά αυτοί κατάφεραν με κάποιον τρόπο να μπουν και χτύπησαν τόσο την ίδια, όσο και μία άλλη επιβάτη.

Σημειώνεται πως για την επίθεση έχουν προσαχθεί 25 μέλη της Χρυσής Αυγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης