Στα ίχνη δύο ατόμων, που φέρονται να γνώριζαν τον αδικοχαμένο αρχιμανδρίτη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ..

Δύο νεαροί άνδρες από το Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών, αναζητούνται ως δράστες της ανθρωποκτονίας του 46χρονου ιερέα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 13 Φεβρουαρίου, στο σπίτι του, στον ΓέρακαΣυγκεκριμένα, κατηγορούνται δύο νεαροί άνδρες από το Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι αναζητούνται ως δράστες της ανθρωποκτονίας του 46χρονου ιερέα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 13 Φεβρουαρίου, στο σπίτι του, στον Γέρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία. Οι δράστες αφού χτύπησαν τον ιερέα, ο οποίος λειτουργούσε σε εκκλησία της Παλαιάς Πεντέλης, του έβαλαν πετσέτα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η πόρτα του διαμερίσματός του δεν είχε παραβιαστεί.

Οι δύο δράστες μετά το έγκλημα φέρονται ότι πήραν από το σπίτι του ιερατικά είδη, έναν φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνό του, ενώ δεν έχει γνωστό εάν πήραν χρήματα. Την ίδια ημέρα οι δύο φερόμενοι ως δράστες διέφυγαν, αεροπορικώς, στο Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των δύο Πακιστανών σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψηςΣε βάρος των δύο Πακιστανών σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Tέλος, υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.

Η γνωριμία μέσω Facebook

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν γνωρίσει τον ιερέα μέσω FacebookΟι δύο δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν γνωρίσει τον ιερέα μέσω Facebook.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο ύποπτοι διέμεναν μόνιμα στα Χανιά και την ημέρα που έγινε το έγκλημα ήρθαν στην Αθήνα και στη συνέχεια έφυγαν αεροπορικώς με προορισμό το Πακιστάν.

Tις παραπάνω πληροφορίες έδωσε στην αστυνομία ένα άλλο άτομο, υπήκοος Πακιστάν, που διέμενε στην Κρήτη και γνώριζε ότι οι δύο δράστες είχαν επαφές με τον ιερέα.

Την ίδια ώρα, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του ιερέα αλλά και πάνω στο θύμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης