Γλυκά Νερά: Τι αναφέρει στο υπόμνημά του o πιλότος - Zήτησε να μην προφυλακιστεί

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 22:54
Γλυκά Νερά: Τι αναφέρει στο υπόμνημά του o πιλότος - Zήτησε να μην προφυλακιστεί

«Τραγικό γεγονός» χαρακτήρισε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, ο 33χρονος πιλότος, προσπαθώντας να πείσει πως έχει «μετανιώσει πραγματικά για ό,τι έκανε.

Σε ένα ψυχρό, άδειο από συναισθήματα υπόμνημα, συμπύκνωσε τη ζωή του δίπλα στην 20χρονη Kαρολάιν, τη σχέση και τον γάμο τους, καρπός του οποίου είναι η 11 μηνών Λυδία. Δεν δίστασε μάλιστα να αποδώσει το «θέατρο» που έπαιξε, μετά το έγκλημα, σκηνοθετώντας τη δήθεν ληστεία στην αγάπη του για το μωρό, λέγοντας πως «σκέψη του και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη του».

Άλλοτε λοιπόν επικαλούμενος το μωρό και άλλοτε την αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν, επιχείρησε κυνικά να βρει άλλοθι για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας ο 33χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος δεν κατάφερε να εξηγήσει πώς έφτασε σε ένα έγκλημα που δεν είχε προσχεδιάσει, όπως λέει, αφήνοντας ορφανό το παιδί του.

«Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει τον πόνο που προκάλεσα», υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα στο οποίο αφηγείται τη γνωριμία και την κοινή του πορεία με την 20χρονη Καρολάιν.

«Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά. Η Καρολάιν έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε τον Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στην Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας... Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και για μένα η Λυδία, ειδικά μετά τις περιπέτειες της υγείας της, είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και την αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια».

Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους, σύμφωνα με τον συζυγοκτόνο εμφανίστηκαν μετά την αποβολή της Καρολάιν. «Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί.  Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Ο 33χρονος ζήτησε μάλιστα να μην προφυλακιστεί! Κατά την άποψή του, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να κρατηθεί στη φυλακή. «Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου». Παράλληλα, υποστηρίζει: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 22:57