Γιατροί του Κόσμου: «Πλήρως εμβολιασμένα και υγιή τα παιδιά προσφύγων στο Ωραιόκαστρο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 09:11
Γιατροί του Κόσμου: «Πλήρως εμβολιασμένα και υγιή τα παιδιά προσφύγων στο Ωραιόκαστρο»
Ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο είναι απολύτως εμβολιασμένα και υγιή.

Σύμφωνα με τον κ. Κανάκη, η εικόνα από τα ιστορικά και τις μετρήσεις των παιδιών δείχνει έναν παιδικό πληθυσμό απολύτως υγιή και ο εμβολιασμός που έχει γίνει από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» είναι πλήρης.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως λέει, αισθάνεται ευθύνη για αυτά τα παιδιά και θα υπερασπιστεί το ανθρώπινο δικαίωμά τους να πάνε σχολείο. «Όπου υπάρχουν προβλήματα να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Και όχι απλά να πετάμε στον κοινωνικό Καιάδα τα παιδιά».

«Τα φτωχά παιδιά δεν είναι άρρωστα παιδιά!» τονίζει ο ιατρός και καταλήγει λέγοντας: «Όποιος επιχειρήσει να διασπείρει φήμες για την υγεία των παιδιών που φροντίζουμε και προστατεύουμε θα μας βρει απέναντι».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Κανάκη:

Στο Ωραιόκαστρο και το κέντρο προσφύγων οι Γιατροί του Κόσμου βρισκόμαστε συνεχώς. Με συνεχή υγειονομική κάλυψη και επιπλέον παιδίατρο έξι μέρες την εβδομάδα!

Και η εικόνα από τα ιστορικά και τις μετρήσεις των παιδιών δείχνει έναν παιδικό πληθυσμό απολύτως υγιή! Οι δε εμβολιασμοί στα παιδιά του κέντρου με την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας έγιναν κανονικά.

Σε συνδυασμό δε με αυτούς της Ειδομένης από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στον ίδιο παιδικό πληθυσμό πριν καθιστά τα παιδιά πρόσφυγες, συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο από τα πιο πλήρως καλυμμένα, από όλα τα κέντρα.

Αύριο λοιπόν χωρίς φωνές, φασαρίες, και κουβέντες στον αέρα, χωρίς μισαλλοδοξίες και φήμες θα μιλήσουμε για όλα αυτά και όχι μόνο. Και θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί για αυτά τα παιδιά έχουμε την ευθύνη. Και θα υπερασπιστούμε το ανθρώπινο δικαίωμά τους να πάνε σχολείο. Όπως υπερασπιστήκαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε για χιλιάδες Ελληνόπουλα που βρίσκουν καταφύγιο στα Πολυιατρεία μας, που στερούνταν τον εμβολιασμό, την ιατρική φροντίδα, τη μέριμνα όλο αυτό τον καιρό.

Αλήθεια θα τα διώξουμε από τα δημόσια σχολεία; Γιατί όπου υπάρχουν προβλήματα -και πάντως όχι στο Ωραιόκαστρο- να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε.

Και όχι απλά να πετάμε στον κοινωνικό Καιάδα του εξοστρακισμού από τα σχολεία αθώων παιδιών που δεν διάλεξαν ούτε ευθύνονται για την κατάστασή τους. Τα φτωχά παιδιά δεν είναι άρρωστα παιδιά!

Όποιος έχει αντιρρήσεις φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να τις διατυπώνει και να τις υπερασπίζεται. Αλλά με το θάρρος της γνώμης του και των πραγματικών κινήτρων του και όχι να κρύβεται πίσω από τη δήθεν υποκριτική ανησυχία του για την δημόσια υγεία.
Ας πει καθαρά τι πιστεύει και ας μην πλατσουρίζει στα θολά νερά του φόβου για αρρώστιες!

Όποιος επιχειρήσει να διασπείρει φήμες για την υγεία των παιδιών που φροντίζουμε και προστατεύουμε θα μας βρει απέναντι. Τα υπόλοιπα από αύριο….

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Νίκος Κορίτσης, ενημέρωσε τους γονείς στην έκτακτη συνέλευση ότι «δεν υπάρχει πλήρης υγειονομική κάλυψη και προστασία».

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 09:23