Ρόδος: Γιατί παρατηρήθηκε απόκλιση στο μέγεθος της δόνησης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 20:57
Ρόδος: Γιατί παρατηρήθηκε απόκλιση στο μέγεθος της δόνησης
Δικαιολογημένη είναι, σύμφωνα με ειδικούς του τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου, η απόκλιση που παρατηρήθηκε όσον αφορά το μέγεθος του ισχυρού σεισμού, που σημειώθηκε στις 16:54 το απόγευμα της Δευτέρας, στη Ρόδο και στην Κύπρο και έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως κατέγραψε σεισμική δόνηση τοπικού μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Δρ. Ιορδάνης Δημητριάδης, Γεωλογικός Λειτουργός του τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου ανέφερε στη zougla.gr ότι το Τμήμα χρησιμοποιεί την κλίμακα του τοπικού μεγέθους λόγω των σεισμολογικών οργάνων που διαθέτει.

«Η διαφορά που μπορεί να εμφανιστεί με άλλα Ινστιτούτα έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούνται διαφορετικά όργανα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και χρησιμοποιούν το μέγεθος της σεισμικής ροπής» ανέφερε και συμπλήρωσε «ότι αυτή είναι και η διαφορά που υπάρχει στο μέγεθος που ανακοινώνουμε εμείς, με το μέγεθος που έχει ανακοινώσει για τον ίδιο σεισμό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου».

«Ο πολίτης οφείλει να ενημερώνεται από το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της χώρας στην οποία ανήκει» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

Ακούστε τη δήλωση του κ. Δημητριάδη στη zougla.gr:


Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου

Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

Αισθητή και στην Κύπρο η σεισμική δόνηση στη Ρόδο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 18:24

Ισχυρός σεισμός 5,5 R στη Ρόδο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 17:07


Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 21:09