Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το μεγάλο σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον σάλο που είχε δημιουργήσει η αποφυλάκιση λόγω… αναπηρίας του βασικού κατηγορουμένου Αριστείδη Φλώρου και την επιστροφή του τελικά στη φυλακή, δύο εβδομάδες αργότερα.

Η δίκη, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, διακόπηκε για τον νέο χρόνο, λόγω κωλύματος του προσφάτως διορισθέντος συνηγόρου του κατηγορουμένου Αχιλλέα Φλώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αχιλλέα Φλώρου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε τη διακοπή της δίκης, καθώς, όπως είπε, ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες την υπόθεση και δεν έχει ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η υπόθεση αφορά στην καταγγελλόμενη υπεξαίρεση μεγάλου μέρους από το «χαράτσι» της ΔΕΗ, το οποίο, αν και εισπράχθηκε από τις δύο εταιρείες, ουδέποτε αποδόθηκε, σύμφωνα με την κατηγορία, την οποία ωστόσο οι εμπλεκόμενοι αρνούνται.

Πρωτόδικα, από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι οι 11 για -κατά περίπτωση- υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία καυσίμων. Οι τρεις οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άλλοτε επικεφαλής της Energa Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε με τη μεγαλύτερη ποινή -κάθειρξη 21 ετών -αν και «έσπασαν» για αυτόν τα ισόβια λόγω ελαφρυντικών-, καθώς οι δικαστές δεν έδωσαν ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του. Την απόδρασή της (είχε σπάσει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης) «πλήρωσε» η πρώην γραμματέας του Φλώρου, Μαρία Σκλαβάκη, η οποία αν και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών, δεν «κέρδισε» αναστολή στην έφεση. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και για τον σύζυγό της Πέτρο Νικολοθανάση, ο οποίος παρέμενε φυγόδικος και συνελήφθη λίγους μήνες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Η δίκη τελικά θα συνεχιστεί στις 15 Ιανουαρίου του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης