Για επίθεση κατά μετανάστη κατηγορούνται τέσσερις Ροδίτες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 13:08
Για επίθεση κατά μετανάστη κατηγορούνται τέσσερις Ροδίτες

Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων κατοίκων της Ρόδου, ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών, για ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη με ρατσιστικό χαρακτήρα στην πόλη της Ρόδου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στις 19 Μαρτίου προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τέσσερα άτομα ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία γιατί, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, στις 17-03-2020 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου επιτέθηκαν απρόκλητα και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε μετανάστη. 

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι Παλαιστίνιος που φιλοξενούνταν στον χώρο των παλιών σφαγείων (όπου διαμένουν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες) είχε βγει από τον χώρο το βράδυ της 17ης Μαρτίου, αναζητώντας -όπως είπε στους αστυνομικούς- περίπτερο. Τότε, όπως ανέφερε, τον πλησίασε αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν 5 άτομα. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι του φώναζαν και τον χτύπησαν.

Την επομένη πήγε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από τους γιατρούς. Έφερε ελαφρά τραύματα. Χθες ο ίδιος προχώρησε στην καταγγελία και αμέσως κινήθηκε διαδικασία έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 10 άτομα, τους οποίους εξέτασαν για το περιστατικό, ενώ, όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, κατέληξαν σε 4 από αυτούς, οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση.

Εξαιτίας της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 13:35