Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

Τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες (δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός) για τη δολοφονία του 25χρονου στον λόφο του Φιλοπάππου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Τι κατέθεσαν

Ο 28χρονος Πακιστανός ισχυρίστηκε στην κατάθεση του: «Είχα στα χέρια μου ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας. Mε αυτό απείλησα τον άνδρα και του ζήτησα τα χρήματα και το κινητό του. Μου είπε ότι δεν είχε πάνω του. Δεν τον ακούμπησα, ούτε τον έσπρωξα. Δεν φταίω εγώ. Δεν ξέρω πώς έπεσε στον γκρεμό. Εγώ ήθελα μόνο να τον ληστέψω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 25χρονος Ιρακινός από την πλευρά του κατέθεσε στις αρχές: «Δεν έχω καμία σχέση με την ληστεία και με τον θάνατο του άνδρα που μου λέτε. Τους άλλους δύο τους γνωρίζω. Ήμουν μαζί τους στην περιοχή, εγώ όμως δεν έχω καμία σχέση και δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό που έγινε».

Ωστόσο, ο 17χρονος Πακιστανός είχε κατηγορηθεί στις αρχές του έτους για ληστεία στο κέντρο της Αθήνας και ήταν αυτός που το βράδυ της 15ης Αυγούστου αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριο της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών. Ο 25χρονος δράστης από το Ιράκ είχε κατηγορηθεί για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα την αστυνομία ο 28χρονος από το Πακιστάν φαίνεται να έχει κάνει αίτηση ασύλου, ενώ και οι τρεις κατηγορούμενοι βρίσκονται στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 – 3 χρόνια.

Η 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, το βράδυ της Πέμπτης κλήθηκε από τις αρχές να προβεί σε μία τελευταία αναγνώριση από μία λίστα 20 περίπου υπόπτων. Όπου και τελικά ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Τα ονόματα των δύο δραστών είναι Ahmad Gabeer και Imtisal Younas.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης