Εκατοντάδες συμπολίτες μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση βρέθηκαν και φέτος στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο γεύμα που προσφέρει κάθε χρόνο το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Συνολικά μοιράστηκαν πάνω 700 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που στερήθηκαν και φέτος τα χρειώδη για το γιορτινό τραπέζι. Τα τελευταία χρόνια, τα γεύματα αγάπης του ΚΥΑΔΑ επισκέπτονται όχι μόνο άστεγοι και άποροι, αλλά και άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των ανθρώπων που στηρίζει ο δήμος Αθηναίων. Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης ο δήμος φέτος στηρίζει 26 χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη, δηλαδή 10.000 οικογένειες, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε περίπου 23 χιλιάδες, δηλαδή 8 χιλιάδες οικογένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς, τόνισε ο κ. Καμίνης με δηλώσεις του αμέσως μετά το γεύμα αλληλεγγύης, η κρίση βαθαίνει. Δεν είναι μόνο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται στα συσσίτια αυξάνεται. Ο δήμος είναι εδώ, ο δήμος συνεχίζει, ο δήμος Αθηναίων στηρίζει αυτή τη στιγμή 26 χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη, 10 χιλιάδες οικογένειες. Το ζητούμενο όμως είναι να ανοίξουν δουλειές, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης. Τα γεύματα αυτά που προσφέρουμε και παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση, που είναι απαραίτητη, ωστόσο δεν δίνουν τη λύση στο πρόβλημα της χώρας και το πρόβλημα της κοινωνίας».

Απαντώντας δε σχετική ερώτηση ο κ. Καμίνης συμπλήρωσε: «Κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται. Πέρυσι μιλάγαμε για περίπου 23 χιλιάδες άτομα, 8 χιλιάδες οικογένειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης