Αερογέφυρα ζωής σχεδιάστηκε ανάμεσα σε Σαντορίνη και Κρήτη για εγκυμονούσα που χρειάστηκε ιατρική βοήθεια καθώς γεννούσε πρόωρα στον 8ο μήνα και κάθε λεπτό η αγωνία κορυφωνόταν για την ίδια και το αγέννητο παιδί της. Έτσι απογειώθηκε εσπευσμένα ένα μικρό αεροσκάφος από το νησί των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το neakriti.gr, η 32χρονη μπήκε μεν στο αεροσκάφος αλλά το μωρό ήταν βιαστικό και έτσι γέννησε, είτε πριν απογειωθεί, είτε στα πρώτα λεπτά τις πτήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ετοιμότητα βρίσκονταν γιατροί στο Ηράκλειο σε περίπτωση που χρειαζόταν να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στην εγκυμονούσα και το νεογνό, ενώ σε εγρήγορση βρέθηκε και το ΕΚΑΒ καθώς η αερομεταφορά ξεκίνησε μεν, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. ‘Ετοιμη ήταν και η θερμοκοιτίδα για να υποδεχτεί το νεογέννητο καθώς σε εξέλιξη βρισκόταν ο τοκετός.

Γεννούσε στον 8ο μήνα

Όπως είπε ο διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής του Βενζιλείου Γιάννης Ματαλλιωτάκης στο neakriti.gr «ειδοποιήθηκα από τη γιατρό στη Σαντορίνη το πρωί ότι υπήρχε εγκυμονούσα με τελεία διαστολή και θα γεννούσε πρόωρα το μωρό καθώς βρίσκεται στην 32η εβδομάδα κύησης. Τους είπαμε να μας φέρουν γρήγορα την εγκυμονούσα η οποία θα μεταφερόταν στη Γυναικολογική- Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου μας και το μωρό στο τμήμα νεογνών . Τελικά μέχρι το μεσημέρι δεν μας την μετέφεραν, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο μεταφοράς στην Αθήνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αερομεταφορά θα γίνει -εφόσον χρειαστεί και εκτός απροόπτου- στη διάρκεια της ημέρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης