Γεμάτες οι παραλίες της Ξάνθης

Γεμάτες οι παραλίες της Ξάνθης
Από κόσμο κατακλύστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή οι παραλίες της Ξάνθης, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη και τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο!

Πλήθος κόσμου βρέθηκε για μερικές ώρες χαλάρωσης αλλά και ξεγνοιασιάς τόσο στις οργανωμένες όσο και στις ανοργάνωτες παραλίες του Νομού, με τα Μάγγανα, το Μυρωδάτο αλλά και το Πόρτο Λάγος να συγκεντρώνουν την μερίδα του λέοντος, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και στις υπόλοιπες παραλίες της Ξάνθης, ήτοι στα Άβδηρα και το Εράσμιο.

Άλλωστε ήδη τις τελευταίες εβδομάδες ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά στην Ξάνθη ενώ τόσο κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών όσο και μέσα στα Σαββατοκύριακα ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν τις ακτές του Νομού για τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Την Κυριακή το θερμόμετρο έφτασε στους 35 βαθμούς Κελσίου, με την θερμοκρασία να παραμένει υψηλή μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες.

Αυξημένη παραμένει και φέτος η παρουσία των επισκεπτών από την γειτονική Βουλγαρία, αλλά και από την Τουρκία. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης αλλά και ευρύτερα του τουρισμού στην παραλιακή ζώνη έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες που παρέχουν στις ανάγκες των επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες, ενώ σχεδόν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και οι καντίνες έχουν το μενού τους γραμμένο και στην Βουλγάρικη γλώσσα.

Φυσικά δεν είναι λίγοι οι τουρίστες από την Βουλγαρία που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια σπίτια στην παραλιακή ζώνη της Θράκης είτε επιλέγουν να νοικιάζουν δωμάτια ή σπίτια για τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, 00:09