Πρόσφατα, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κύπρος συμφώνησαν σε τετραμερή συντονισμένη παρουσία στην Ανατ. Μεσόγειο. Σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΕΘΑ, η ελληνική πλευρά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω πρωτοβουλία, τη διατηρούν διαρκώς στο προσκήνιο και πρωτοστάτησαν στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη με την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 20» τον Σεπτέμβριο 2020.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, σε αυτό το πλαίσιο και σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης, στις οποίες οι αρμόδιοι επιτελικοί φορείς των 4 χωρών θέτουν προς συζήτηση θέματα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και επέκτασης της συνεργασίας και με άλλα κράτη, για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 μεταξύ των άλλων θεμάτων, η χώρα μας επιδίωξε και ανέλαβε τη διοργάνωση της επόμενης άσκησης «ΕΥΝΟΜΙΑ 21».

Η όλη πρωτοβουλία στέλνει ένα σαφές μήνυμα συνεργασίας και καλής γειτονίας, καθώς και τη σταθερή επιδίωξη των συμμάχων για ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις επιταγές του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης