Στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται ο Νίκος Μαζιώτης, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον δεξί ώμο από τον ορθοπαιδικό κ. Χρήστο Γαρνάβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή η σφαίρα είχε θρυμματίσει οστά στον ώμο του, οι γιατροί του έκαναν ειδική επέμβαση οστεοσύνθεσης.

Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, ο Μαζιώτης την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο για τοπική νευρολογική αποκατάσταση.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, εκτός από τον Μαζιώτη τραυματίστηκαν ο αστυνομικός, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο και ένας Αυστραλός τουρίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, οι έρευνες επικεντρώνονται στους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη, οι οποίοι διέφυγαν της σύλληψης, ενώ τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το σημείο της συμπλοκής έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.


Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της συμπλοκής

Το σημείο της συμπλοκής

(Η μεταφορά του Νίκου Μαζιώτη στο νοσοκομείο)

Πώς έγινε η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη

Πέρασαν χειροπέδες στον τραυματισμένο ΜαζιώτηO Ν. Μαζιώτης εντοπίστηκε τυχαία από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή του κέντρου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας» της ΕΛΑΣ κατά του παραεμπορίου, των ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε όταν στην ΕΛΑΣ έφτασε σήμα για ένα άτομο το οποίο φέρεται να οπλοφορεί και βρισκόταν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού στο Μοναστηράκι.

Νωρίτερα, ο καταστηματάρχης είχε καταλάβει ότι κάτω από την μπλούζα του ο Μαζιώτης έφερε όπλο και ειδοποίησε την αστυνομία.

Επιτόπου έφτασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. O Μαζιώτης, φορώντας περούκα, κατάφερε να μπει σε ταξί. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο για τον ύποπτο, δίνοντας τα χαρακτηριστικά του.

Τελικά κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Μητροπόλεως 44, στην Καπνικαρέα. Εκεί ακολούθησε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Πρόκειται για τον 29χρονο ειδικό φρουρό Νίκο Παναγιωτόπουλο (υπηρετεί στην Κυψέλη), ο οποίος διακομίσθηκε στο 401 ΓΣΝΑ με διαμπερές τραύμα στον αριστερό μηρό. Ο τραυματίας δεν ήταν στην ομάδα που καταδίωξε τον Μαζιώτη, αλλά συμμετείχε στην επιχείρηση «Θησέας».

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία στο κέντρο της Αθήνας υπήρχε πλήθος κόσμου, μεταξύ τους και ξένοι τουρίστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα έβλεπαν να διαδραματίζονται μπροστά τους. Ολόκληρη η περιοχή παρέμεινε επί ώρες αποκλεισμένη.

Η περούκα του Νίκου Μαζιώτη

Αίματα από τη συμπλοκή

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Τα προσωπικά αντικείμενα του Μαζιώτη

Το κατάστημα το οποίο επισκέφτηκε ο Ν. Μαζιώτης

Το κατάστημα επί της οδού Αθηνάς

Ο Αυστραλός τουρίστας

Διαβάστε επίσης:

Nέα βίντεο για τη σύλληψη Μαζιώτη και του ταξιτζή στην Αθήνα

Στα χέρια της αστυνομίας ο Νίκος Μαζιώτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης