Ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό σχεδιάζει να προωθήσει η Fraport την Ελλάδα, εντάσσοντας στο διεθνές δίκτυο αεροδρομίων της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πλέον ελέγχει μέσω κοινοπραξίας, με στόχο την αύξηση των διεθνών αφίξεων στη χώρα, αλλά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fraport AG, κ. Stefan Schulte, μιλώντας την Τρίτη στην τακτική γενική συνέλευση των μελών του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Schulte, αναφερόμενος στην υπογραφή από τη Fraport της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τόνισε ότι «ανοίγει το δρόμο για μια σημαντική επένδυση σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για την ελληνική οικονομία».

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για μια συμφωνία που προβλέπει την καταβολή κεφαλαίων ύψους 1,234 δισ. ευρώ, όπως και ετήσιου μισθώματος 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ενός ποσοστού επί του EBITDA των αεροδρομίων. Επιπλέον, όπως είπε, για το σύνολο των 14 αεροδρομίων, θα υλοποιηθούν επενδυτικά σχέδια ύψους περίπου 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.

«Το όλο επενδυτικό πλάνο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, καθώς αναμένεται να προωθήσει κάθε περιοχή ως αυτόνομο τουριστικό προορισμό. Έτσι, η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η τόνωση του τουρισμού θα ενισχύσουν την απασχόληση σε παράπλευρους τομείς της οικονομίας, προσφέροντας ευκαιρίες σε τοπικές επιχειρήσεις και φορείς παροχής υπηρεσιών», υποστήριξε ο πρόεδρος της Fraport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, μιλώντας για τις επενδύσεις που θα γίνουν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι αερολιμένες «κατά 73% εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις, έχουν μεγάλη εποχικότητα και ήδη μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους καταγράφουν αύξηση αφίξεων 13,5%, ενώ θα επωφεληθούν από την εμπειρία των μετόχων της Fraport στη διαχείριση αεροδρομίων και θα διασφαλίσουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας».

Σημειώνεται, ότι η Fraport διαθέτει παρουσία σε 16 διεθνή αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων της Φρανκφούρτης, του Νέου Δελχί, του Σιάν, της Αγίας Πετρούπολης, του Ανόβερου, της Λουμπλιάνας και της Λίμα, μέσω των οποίων διακινούνται πάνω από 208 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης