Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τη δική του εκδοχή για τα όσα εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής στον Κόκκινο Μύλο δίνει, μιλώντας στη zougla.gr, αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στο επίκεντρο της ανταλλαγής πυρών μεταξύ των αστυνομικών και των τεσσάρων Αλβανών δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γυρνώντας στο σπίτι του, πέρασε από το σημείο δράσης και βίωσε από πολύ κοντά την αγωνία των αστυνομικών να εντοπίσουν τον δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και τους τρεις συνεργούς του. «Εκείνη τη στιγμή ήμουν καθ’ οδόν προς το σπίτι μου. Είδα αστυνομικούς να κρατάνε όπλα και να τρέχουν. Τότε άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί» αναφέρει ξεκινώντας την αφήγησή του.

«Αστυνομικοί έτρεχαν κρατώντας πυροβόλα»

Ήταν 23.00 το βράδυ όταν ο Βασίλης Bέττος, ο διαχειριστής του fx-news.gr, είχε αποχωρήσει από το γραφείο του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του που βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξαφνικά, φτάνοντας στην περιοχή, παρατήρησε έντονη κινητικότητα και είδε άνδρες της αστυνομίας να κατευθύνονται προς το μέρος του τρέχοντας, κρατώντας στα χέρια τους όπλα.

«Βρισκόμουν στο ύψος της νησίδας, όταν ξαφνικά είδα αστυνομικούς να έρχονται προς το μέρος μου τρέχοντας, με τα πυροβόλα ανά χείρας. Με σταμάτησαν και μου εξήγησαν ότι η περιοχή είναι αποκλεισμένη. Εκείνη την ώρα άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί, τους οποίους άκουγα να έρχονται από το βάθος» αναφέρει ο μάρτυρας.

Οι σκηνές που ακολούθησαν θυμίζουν κινηματογραφική ταινία. Οι εκατέρωθεν πυροβολισμοί αντηχούσαν σε όλη την περιοχή, ενώ κάποιοι πολίτες που είχαν την ατυχία να βρίσκονται πολύ κοντά στην ανταλλαγή πυρών αναγκάστηκαν να πέσουν στο έδαφος, για να προστατευτούν.

«Όταν άκουσα τους πυροβολισμούς ανησύχησα, αλλά δεν φοβήθηκα ιδιαίτερα. Γείτονες, που ήταν πολύ κοντά στο περιστατικό, μου είπαν ότι αναγκάστηκαν να πέσουν στο έδαφος, για να μην τους πάρει καμία ξώφαλτση. Μερικές σφαίρες εξοστρακίστηκαν και κατέληξαν σε ένα σπίτι. Η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο ήταν πολύ ισχυρή. Το μόνο που φοβήθηκα ήταν μήπως οι δράστες, επειδή ήταν εγκλωβισμένοι, πιάσουν κάποιον όμηρο, ώστε να καταφέρουν να διαφύγουν τη σύλληψη» περιγράφει ο κ. Βέττος προβληματισμένος.

Η μαρτυρία του κ. Βέττου:

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Άφαντοι, πάντως, συνεχίζουν να παραμένουν οι δύο από τους τέσσερις Αλβανούς δράστες που το βράδυ, της Παρασκευής, στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Παλαμά, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας «Citroen», μέσα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί, αλβανικής υπηκοότητας.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι στην περιοχή βρισκόταν ο Αλβανός κρατούμενος που το απόγευμα της Παρασκευής είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων. Όταν προσέγγισαν το όχημα στο οποίο επενέβαιναν οι δράστες, ένας από αυτούς άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κάποιον από τους άνδρες της αστυνομίας.

Ακολούθησε καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, με μέλη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) να σπεύδουν στο σημείο, συνδράμοντας στην επιχείρηση των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του δραπέτη.

Οι συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν, όχι όμως για πολύ, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν σε νεκροταφείο στο Μενίδι, όπου συνελήφθη ακόμα ένας από αυτούς, ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ. Οι άλλοι δύο ακόμη αναζητούνται…

Υπενθυμίζεται ότι δραπέτης είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων με τη βοήθεια τριών συνεργών του, την ώρα που βρισκόταν στο νοσοκομείο της πόλης, όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα το απόγευμα, προφασιζόμενος τραυματισμό στο πόδι.

Oι τρεις Αλβανοί συνεργοί του είχαν εισβάλει στο νοσοκομείο με καλάσνικοφ, πυροβόλησαν στον αέρα, χτύπησαν ειδικούς φρουρούς και έφυγαν μαζί με τον συμπατριώτη τους που είχε μεταφερθεί από τις φυλακές.

Διαβάστε επίσης:
Ανθρωποκυνηγητό με πυροβολισμούς κατά αντρών της ΔΙΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης