Oι δυο γιοι πρώην διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ένας σωματώδης άνδρας, ο οποίος επιμένει ότι δραστηριοποιείται στον ιατρικό χώρο και αυτοπαρουσιάζεται ως ο «γιατρός του ΣΚΑΪ» και ένας τέταρτος για τον οποίο πολλά λέγονται αλλά λίγα γνωρίζουμε, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας περίεργης ιστορίας που σημειώθηκε πριν από μία βδομάδα στη Γλυφάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχική σκηνή εκτυλίσσεται με εξαιρετικά βίαιο περιεχόμενο στο γνωστό μπαρ «Μικρό» της Γλυφάδας, το οποίο εμφανίζεται να έχει εξαιρετικά καλό τζίρο και επιτυχημένη διαχείριση, παρά την κρίση που μαστίζει τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Πρωταγωνιστές του επεισοδίου ο ιδιοκτήτης του μπαρ, ο Παναγιώτης Μάνεσης, ένας συνεργάτης του και η τετραμελής παρέα.

Στο επικοινωνιακό μέρος της υπόθεσης, οι τέσσερις πρωταγωνιστές εμφανίζονται να έχουν ξυλοκοπηθεί, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο από «ανθρώπους» του συγκεκριμένου μπαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό τουλάχιστον γράφτηκε επιλεκτικά σε εφημερίδες, αλλά όλως περιέργως όλα αυτά που αναφέρθηκαν -για άγνωστους λόγους- αποσύρθηκαν από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις. Εντύπωση προκαλεί ότι αμέσως μετά από το περιστατικό, διαφορετικές υπηρεσίες (Οικονομική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Ασφάλεια, ΕΥΠ ) έκαναν εφόδους στο συγκεκριμένο μαγαζί. Ως πρόσχημα χρησιμοποίησαν τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί για ηχορρύπανση. Ωστόσο, οι ίδιες υπηρεσίες δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία για τα υπόλοιπα μαγαζιά της περιοχής, τα οποία επίσης ελέγχονται για τέτοιου είδους παραβάσεις. Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να αντιληφθεί ότι πίσω απ’ αυτή την κινητοποίηση κρύβεται η ταυτότητα των προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Το επεισόδιο, οι «μπράβοι» και ο ρόλος του μεγαλοεπιχειρηματία

Το υπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΗ συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Σεπτεμβρίου στο γνωστό στέκι της Γλυφάδας, ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και μιας παρέας τεσσάρων θαμώνων.

Υπό κανονικές συνθήκες το περιστατικό δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που οι καβγάδες, για ασήμαντους λόγους, είναι κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά σε νυχτερινά κέντρα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση όμως παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς το ρεπορτάζ καταγράφει εμπλοκή προσώπων που σχετίζονται με την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα οι δυο γιοι του πρώην ανώτερου στελέχους της ΕΥΠ.

Το περίεργο περιστατικό με τις ακόμη πιο περίεργες προεκτάσεις, είδε το φως της δημοσιότητας όταν ένας από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου, κατήγγειλε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο καβγάς ξεκίνησε όταν ζήτησε απόδειξη για την κατανάλωση των ποτών, γεγονός που, όπως υποστήριξε, οδήγησε σε αντιδράσεις και στον αναίτιο ξυλοδαρμό τους από «μπράβους» του συγκεκριμένου μαγαζιού.

«Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα»

Την δική του, διαφορετική, εκδοχή για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο μπαρ, δίνει με συνέντευξή του στηΟ επιχειρηματίας Π. Μάνεσης zougla.gr, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, κ. Παναγιώτης Μάνεσης.

Απαντώντας για όλα όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας, ότι δηλαδή μπράβοι του μαγαζιού του, ξυλοκόπησαν μια τετραμελή παρέα επειδή ζήτησε να τους κόψουν απόδειξη, επισημαίνει ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

«Τα πράγματα έγιναν τελείως διαφορετικά. Η συγκεκριμένη παρέα δημιούργησε αναστάτωση γιατί δεν επιθυμούσε να πληρώσει», αναφέρει.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι ο καβγάς ξεκίνησε από την στιγμή που υπάλληλος του, ζήτησε από ένα μέλος της παρέας να πληρώσουν τον λογαριασμό τους. Τότε, όπως λέει, ένας εξ’ αυτών, ιδιαίτερα σωματώδης, απάντησε ότι δεν πρόκειται να καταβάλλουν χρήματα καθώς δεν τους έχουν δώσει αποδείξεις.

Τότε, σύμφωνα με την περιγραφή του επιχειρηματία, η υπάλληλος απευθύνθηκε σε έναν από τους υπεύθυνους του μαγαζιού, ο οποίος πλησίασε την παρέα και του ζήτησε να του πει τι συμβαίνει.

Το μπαρ "Mikro"«Ένας από την παρέα είπε στον υπάλληλο μου ότι δεν προτίθενται να πληρώσουν. Όταν ο υπάλληλος μου του είπε ότι μπορεί να του κάνει έκπτωση αυτός και πάλι αρνήθηκε συνεχίζοντας να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να καταβάλλουν καθόλου χρήματα. Μετά από αυτό ήρθε και με φώναξε. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την απόδειξη. Εμείς πάντα κόβουμε αποδείξεις», λέει ο κ. Μάνεσης.

Όταν ο επιχειρηματίας έφτασε στο σημείο όπου βρισκόταν ο υπάλληλός του και οι θαμώνες, αρχικά, όπως λέει, συνομίλησε με τον εκνευρισμένο πελάτη και εν συνεχεία τον παρακάλεσε να αποχωρήσει μαζί με την παρέα του, χωρίς να πληρώσουν τίποτα. «Τους είπα να φύγουν χωρίς να πληρώσουν. Μετά πήγα και έκατσα έξω από το μαγαζί. Όταν βγήκαν έξω, ήρθε προς το μέρος μου ο σωματώδης τύπος και άρχισε να μου κάνει χειρονομίες λέγοντας μου, “ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι γιατρός. Θα σε χαρακώσω”. Τότε δεν άντεξα και του έριξα μια μπουνιά. Μετά έγινε χαμός. Ενεπλάκησαν διάφορα άτομα (ακόμα και πελάτες) στον καβγά, αλλά ουδέποτε έφτασαν στο σημείο μπράβοι, όπως επικαλούνται. Στην παρέα που προκάλεσε την αναστάτωση, ήταν μεταξύ άλλων και οι δύο γιοι πρώην ανώτατου στελέχους της ΕΥΠ» υποστηρίζει.

Μετά τη συμπλοκή η τετραμελής παρέα αποχώρησε από το κατάστημα και επέστρεψε μετά από λίγο με τη συνοδεία αστυνομικών. Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Μάνεσης, οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλλει μήνυση εναντίον του.

«Δέχομαι απειλές»

Η περιπέτεια όμως συνεχίστηκε, καθώς, σύμφωνα με τις καταγγελίες του επιχειρηματία την επόμενη ημέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από πολύ γνωστό επιχειρηματία, όσο και από τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΥΠ.

«Την επόμενη μέρα χτύπησε το τηλέφωνο μου. Ο άνθρωπος που με κάλεσε είναι ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος άρχισε να με απειλεί και να με βρίζει.

Μετά από λίγο δέχτηκα κλήση από τον αξιωματικό, ο οποίος επίσης με έβρισε με χυδαίες εκφράσεις και με απείλησε λέγοντας μου “θα σε γονατίσω” και άλλα. Είμαι απελπισμένος. Έχω δύο παιδιά και φοβάμαι», καταλήγει ο επιχειρηματίας ο οποίος επισημαίνει ότι φοβάται ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Παρακολουθήστε τι καταγγέλλει ο επιχειρηματίας στη zougla.gr:

«Δεν είδα μπράβους»

Θαμώνας του καταστήματος και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε ότι ουδέποτε έφτασαν στο σημείο μπράβοι προκειμένου να χτυπήσουν την τετραμελή παρέα.

«Ήμουν μέσα στο μαγαζί και καθόμουν στο μπαρ, όταν ξαφνικά είδα τέσσερα άτομα να βγαίνουν προς τα έξω. Βγήκα και εγώ να δω τι συμβαίνει. Απ’ ό,τι κατάλαβα δεν είχαν πληρώσει το λογαριασμό. Είδα τους ανθρώπους του μαγαζιού να τον ρωτούν γιατί δεν θέλει να πληρώσει, ενώ αργότερα εκείνος άρχισε να κάνει χειρονομίες στον ιδιοκτήτη, του τύπου “θα σε χαρακώσω”. Εκεί ξεκίνησε ένας διαπληκτισμός και ήρθαν στα χέρια με τον ιδιοκτήτη ενώ οι πελάτες προσπαθούσαν να τους χωρίσουν. Εγώ δεν είδα κανέναν μπράβο να φτάνει στο σημείο. Εγώ είδα αυτούς τους δύο να έρχονται στα χέρια. Μετά από λίγη ώρα φύγανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον πρώην επιχειρησιακό διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος όμως δεν θέλησε να προβεί σε καμία δήλωση, ζητώντας παράλληλα και τον λόγο για την «ενόχληση».

«Έφοδος» από Οικονομική Αστυνομία και ΣΔΟΕ

Πέρα όμως από το περιστατικό και τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προέκταση της συμπλοκής στις ημέρες που ακολούθησαν. Τη στιγμή που παραμένει άγνωστο κατά πόσο έχουν κατατεθεί μηνύσεις προκειμένου, μέσω της προανάκρισης, να ξεδιπλωθεί το κουβάρι της ιστορίας, άνδρες της Ασφάλειας, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο νυχτερινό μαγαζί.

Η χρονική συγκυρία μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το περασμένο απόγευμα του Σαββάτου στο «στέκι» της Γλυφάδας εισέβαλλε η Οικονομική Αστυνομία, ενώ με λίγες ώρες διαφορά άνδρες του ΣΔΟΕ. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχετίζουν τις επισκέψεις με το γεγονός ότι στην παρέα η οποία ενεπλάκη στην συμπλοκή συμμετείχαν και παιδιά ανώτατου αξιωματικού.

Τι ισχυρίζεται ο «ιατρός»

Από τη μεριά του, ο 39χρονος “ιατρός”, ο όποιος κατήγγειλε το περιστατικό στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από μπράβους του μαγαζιού επειδή ζήτησε απόδειξη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, πήγε στο μπαρ στην Γλυφάδα για να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή μαζί με τρεις φίλους του.

Την ώρα που θέλησαν να φύγουν ζήτησαν τον λογαριασμό. Τότε η νεαρή σερβιτόρα τους πλησίασε και τους ενημέρωσε ότι χρωστάνε 157 ευρώ. Ο καταγγέλλων ζήτησε απόδειξη, καθώς του φάνηκαν πολλά για τα ποτά που πήραν, αλλά δεν τους την έδωσαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση με τον ιδιοκτήτη.

Τελικά, όπως είχε αναφέρει στο ραδιόφωνο, η παρέα πλήρωσε το ποσό χωρίς να πάρει απόδειξη και σηκώθηκε να φύγει. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο 39χρονος, απ’ έξω τους περίμεναν ο ιδιοκτήτης και μπράβοι πάνω σε μοτοσικλέτες, οι οποίοι τους χτύπησαν.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και το κουβάρι της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης