Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων αναμένεται να περάσει σήμερα το μεσημέρι ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των διερρηγμένων θυρίδων στο Ψυχικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τον Βασίλη Γκουρούση ο οποίος «προδόθηκε» από τον ίδιο του τον… ιδρώτα και τη πούδρα από το δέρμα του αφού, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., σκόνη που προέκυψε από την εξάτμιση του ιδρώτα του ήρθε σε επαφή με ένα από τα αντικείμενα που διατηρούνταν στις θυρίδες της τράπεζας.

Σήμερα ο 58χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Το DNA του κατηγορούμενου συλλέχθηκε από τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων με μπατονέτες από το εσωτερικό της μίας θυρίδας και απομονώθηκε σε ειδικό μηχάνημα. Αυτό φαίνεται να ήταν το γενετικό αποτύπωμα που έδειξε τον δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντο του zougla.gr από τις θυρίδες της τράπεζας

Πάντως ο συλληφθείς ήταν από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των Αρχών και αυτό γιατί αφενός διατηρούσε θυρίδα δίπλα σε αυτές που παραβιάστηκαν και αφετέρου διότι και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές αφού έχει κατηγορηθεί για κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως προέκυψε από το υλικό που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί οι οποίοι ανέλαβαν την έρευνα, ο Γκουρούσης φέρεται να είχε επισκεφθεί πέντε φορές τον χώρο των θυρίδων – δύο τον Οκτώβριο και τρεις τον Αύγουστο.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση, ο 58χρονος φρόντιζε να αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε φορά που επισκεπτόταν την τράπεζα.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος φέρεται να παραβίασε τις θυρίδες με ένα κατσαβίδι και με ακριβώς την ίδια τεχνική.

Από τη μεριά του, ο Γκουρούσης αρνείται τις κατηγορίες, με τους δικηγόρους του να ζητούν από όλους να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του εντολέα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης