Βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, που είναι εγκατεστημένη σε σπίτι στην περιοχή του Νταού Πεντέλης και δείχνει τη στιγμή της έναρξης της φωτιάς της 23ης Ιουλίου, η οποία στη συνέχεια κατέκαψε το Μάτι φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή. Το ρολόι της κάμερας ασφάλειας έδειχνε 4.41 μ.μ. όταν ανάμεσα στα πεύκα εμφανίστηκε ξαφνικά λευκός καπνός

Στα στιγμιότυπα που παρατίθενται φαίνεται καθαρά πώς ξέσπασε και επεκτάθηκε η φωτιά που έκαψε χιλιάδες σπίτια σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα και άφησε πίσω της 96 νεκρούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει στο σχετικό της δημοσίευμα η Καθημερινή «το ακριβές σημείο έναρξης της φονικής φωτιάς βρίσκεται ανάμεσα σε μια διώροφη κατοικία και σε μια πρόχειρη κατασκευή που παραπέμπει σε μαντρί ή κοτέτσι».

Η φωτιά κατά τις ίδιες πληροφορίες ξεκίνησε από κούτσουρα που ξεκίνησε να κάψει κάτοικος της περιοχής.Τα περιπολικά του 12ου Πυροσβεστικού Σώματος, που υπό κανονικές συνθήκες θα βρίσκονταν στην περιοχή από τις μεσημβρινές ώρες, είχαν ήδη πάρει εντολή να μετακινηθούν στη φωτιά της Κινέτας

Το ρολόι της κάμερας ασφάλειας έδειχνε 4.41 μ.μ. όταν ανάμεσα στα πεύκα εμφανίστηκε ξαφνικά λευκός καπνός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες το «199» ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά με 8 λεπτά καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 4.49 μ.μ. κι ενώ η φωτιά είχε ήδη προχωρήσει. 

Τα περιπολικά του 12ου Πυροσβεστικού Σώματος, που υπό κανονικές συνθήκες θα βρίσκονταν στην περιοχή από τις μεσημβρινές ώρες, είχαν ήδη πάρει εντολή να μετακινηθούν στη φωτιά της Κινέτας. 

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο:

Τα δύο εθελοντικά οχήματα, με τα οποία είχαν αντικατασταθεί, ήταν μακριά και τα πληρώματά τους δεν εντόπισαν εγκαίρως τον καπνό, ενώ τελικά το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής ειδοποιήθηκε από εθελοντικό πυροφυλάκιο στη Ραφήνα. 

Παράλληλα, επίσημα στοιχεία αναφορικά με την κινητοποίηση των δυνάμεων προκύπτει ότι οι πρώτες υδροφόρες που έσπευσαν στο μέτωπο ήταν εθελοντικών ομάδων και έφθασαν στο σημείο στις 5.15 μ.μ., 35 λεπτά μετά την εκδήλωση της φωτιάς.  

Δείτε τις φωτογραφίες: 



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης