Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, 21 Αυγούστου, στο Ρυτό Κορινθίας σε δασική έκταση με πεύκα.

«Απαράδεκτο, πάνω από μία ώρα ούτε ενα καναντέρ. Τεράστιο δάσος πευκών θα γίνει στάχτη. Nτροπή», κατήγγειλε νωρίτερα στο zougla.gr ο κ. Πέτρος Περράκης που βρισκόταν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, η πυρκαγιά είναι μεγάλη και καίει σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού, αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, όπως ο ίδιος δήλωσε, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με 550 παιδιά στην περιοχή του Σοφικού, τα οποία είναι ασφαλή και έχουν μεταφερθεί σε σχολεία μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.

Παράλληλα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, ωστόσο «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς. Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


*Φωτογραφίες από korinthostv.gr

Ωστόσο η πυρκαγιά εξακολουθεί να κινείται έρπουσα στο πυκνό δάσος της περιοχής και για το λόγο αυτό στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής, κ. Βασίλη Ματθαιόπουλο, που ως επικεφαλής συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες καθώς και πεζοπόρο τμήμα από 50 άτομα.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν όλο το βράδυ τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν αναζωπυρώσεις παραμένει μεγάλος.

*Φωτογραφίες του αναγνώστη μας Πέτρου Περράκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης