Μια χαοτική κατάσταση αντιμετώπισαν αστυνομικοί και πυροσβέστες που χθες το μεσημέρι πήγαν στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, επισήμως, τι είδους ευρήματα εντοπίστηκαν στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο τα οποία οδηγούν τις έρευνες των Αρχών στο ενδεχόμενο εμπρησμού.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρχε μια παντελής έλλειψη συντονισμού και ελέγχου από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν φτάσαμε στη λεωφόρο Συγγρού, το πρώτο πράγμα που ρωτήσαμε τους ανθρώπους του ξενοδοχείου ήταν ο αριθμός των πελατών που ήταν στο κτήριο, χωρίς να πάρουμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Επίσης, δεν ήξεραν πόσοι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ήταν στους ορόφους που καίγονταν. Υπεύθυνο ασφαλείας δεν είδαμε πουθενά, ενώ από τις αντιδράσεις των εργαζομένων δεν φαινόταν να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς» λέει στο zougla.gr ένας από τους αστυνομικούς που βοήθησε τους τραυματίες να μπουν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Οι δύο όροφοι είχαν γεμίσει καπνό και αν δεν έφταναν γρήγορα τα οχήματα της Πυροσβεστικής, ίσως σήμερα να μιλούσαμε για μια τραγωδία στην καρδιά της Αθήνας με νεκρούς τουρίστες, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για την τουριστική εικόνα της χώρας μας» αναφέρει ανώτερος αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Στο επίπεδο των ερευνών, αργά χθες το απόγευμα ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του γεγονότος ότι μια 24χρονη κοπέλα είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου και υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της.

«Αν η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού και τα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί δεν μπορούν να δικαιολογηθούν για ποιο λόγο βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση ανθρωποκτονίας» έλεγε στο zougla.gr αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής. Όταν οι συνθήκες μέσα στο ξενοδοχείο το επιτρέψουν, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα βίντεο από τις κάμερες, που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τους εμπρηστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Zougla newsroom

Διαβάστε επίσης: Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 12:15

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης