Κλείνει ο φάκελος για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που το όνομά τους ενεπλάκη στην υπόθεση της Folli Follie, πλην του Μάκη Μπαλαούρα, για τον οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ωστόσο, το δρόμο για το αρχείο παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της  δικογραφίας που ήταν στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα με τα πρωτοκλασάτα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση και Σταύρο Αραχωβίτη. Όλοι βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας για το αδίκημα της δωροδοκίας από τους πρώην επικεφαλής της Follie Follie Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, καθώς και έναν υπάλληλο της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα της δωροδοκίας-δωροληψία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο. Ωστόσο, η Οικονομική Εισαγγελία απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαούρα, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αλλά και τον υπάλληλο της εταιρείας το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής-μεσάζοντες», δηλαδή της υπόσχεσης ωφελήματος, ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης με αφορμή έκθεση που συντάχθηκε μετά από διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην εταιρεία. Στην επίμαχη έκθεση καταγράφονται μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπαλλήλου προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Follie Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, στα οποία αναφερόταν ονομαστικά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν τη διοίκηση της εταιρείας, την ώρα που είχε δει το φως η υπόθεση με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Σε βάρος των Σταύρο Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα, δεν προέκυψε καμία ένδειξη, σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, για δωροδοκία τους από τον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους δύο πρώην υπουργούς, Χαρίτση-Φλαμπουράρη, η Οικονομική Εισαγγελία δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει έρευνα (και ήδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης τους έχει αποφανθεί η Βουλή), ωστόσο τα ονόματά τους αναφέρονται αφηγηματικά στην εισαγγελική διάταξη αρχειοθέτησης στο σκέλος που περιγράφεται ο μη εντοπισμός ενδείξεων τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης