Δεκαέξι μήνες μετά την προφυλάκισή τους θα δικαστούν για το σκάνδαλο της Folli Follie ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγός του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν βαριά αδικήματα για απάτη των επενδυτών με παραποιημένους ισολογισμούς και ψεύτικα οικονομικά στοιχεία.

Η δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας προσδιορίστηκε για τις 10 Ιανουαρίου, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, λόγω κινδύνου αποφυλάκισής τους τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε λήγει το 18μηνο για τους προφυλακισθέντες κατηγορουμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά έξι κακουργήματα αντιμετωπίζει ο ιδρυτής της Folli Follie για την υπόθεση αυτή, από την οποία φέρεται ότι προκλήθηκε ζημία 413.078.346,17 ευρώ. 

Τα αδικήματα που βαρύνουν, ανά περίπτωση, τους κατηγορουμένους είναι:

1. Εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Πλαστογραφία (και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ.

3. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας) κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ.

4. Χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και της συνέργειας).

5. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εμπνευστές της κομπίνας ήταν οι Δημ. Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης (ως ηθικοί αυτουργοί), οι οποίοι, μαζί με άλλους συγκατηγορουμένους τους, κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών (statements), όπου αποτύπωναν, ψευδώς, σε πραγματικούς αριθμούς λογαριασμών τεράστια χρηματικά ποσά. Με τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της, κατάφερναν να χειραγωγούν τη μετοχή της Folli Follie και να εξαπατούν τους επενδυτές της, οδηγώντας τελικά την εταιρεία στην κατάρρευση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης