Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου αστυνομική έρευνα στις περιοχές της Ιτέας και της Άμφισσας στη Φωκίδα, για τον εντοπισμό ομάδας Ρομά η οποία διέπραττε κλοπές. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη ομάδα χρησιμοποιούσε ανήλικους προκειμένου να εισέρχονται στους χώρους – στόχους.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, πρωινές ώρες, όταν σύστημα ασφαλείας με βιντεοσκόπηση, γνωστής επιχείρησης στην Ιτέα, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη ότι στο κατάστημα γινόταν διάρρηξη. Ο ιδιοκτήτης εκείνη την ώρα μέσα από το κινητό του τηλέφωνο παρακολουθούσε όντως ζωντανά το τι συνέβαινε στην ιδιοκτησία του. Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία η οποία όταν έφτασε στο σημείο, οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν. Όμως υπήρχε το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο και μπήκε στο μικροσκόπιο των ανδρών του ΑΤ Ιτέας.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης και αναζήτησης των εμπλεκομένων. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Σάββατο, μετά από την υποβολή μήνυσης από τον επιχειρηματία, σε χρόνο ρεκόρ συνελήφθη αρχικά ένας ανήλικος Ρομά, ο οποίος και παραδέχθηκε την πράξη του. Όπως όμως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και τις προσαγωγές που έγιναν στη συνέχεια, ο ανήλικος εκτελούσε εντολές ενηλίκων οι οποίοι την ώρα της διάρρηξης είχαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έρευνες και σε επιχείρηση της περιοχής όπου η συγκεκριμένη σπείρα πούλησε τα κλοπιμαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τοπικοί παράγοντες ανέφεραν στο zougla.gr πως η τακτική με το να χρησιμοποιούν ανήλικους για να μπουκάρουν σε χώρους και να ληστεύουν είναι κάτι το σύνηθες. Οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν στην εισαγγελία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης