Άγριο ξύλο και χημικά στην αντιπολεμική διαδήλωση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 12:00
Άγριο ξύλο και χημικά στην αντιπολεμική διαδήλωση
Φωτογραφίες - videos: Νίκος Χριστοφάκης

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο άγαλμα του Τρούμαν στην οδό Ρηγίλλης κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής διαδήλωσης. Οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Η ένταση διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Κατόπιν οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία όπου πέταξαν αβγά ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται οι συλληφθέντες.


Φωτογραφίες από την πορεία προς τη ΓΑΔΑ:Φωτογραφίες από την επίθεση κατά ανδρών της Ασφάλειας που ήταν στην πορεία:

Φωτογραφίες από το σημείο της έντασης (μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν):

Φωτογραφίες από τα άτομα που έχουν τραυματιστεί:Φωτογραφίες από τις συλλήψεις:


Videos από την ένταση στο άγαλμα του Τρούμαν:


Νωρίτερα, στις 12.00 , αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στα Προπύλαια φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές αλλά και συλλογικότητες του αριστερού φάσματος. Στις 13.00 ξεκίνησε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Οι νεαροί, μόλις έφτασαν στη γαλλική πρεσβεία, πέταξαν αβγά.
Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα. Video από το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια:

Στο συλλαλητήριο το παρών έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΣΤΕΤΔΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας.Δήλωση φοιτητή που συμμετείχε στο συλλαλητήριο:


Φωτογραφίες από την ομιλία λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία:Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απηύθυνε κάλεσμα στο συλλαλητήριο μέσω ανακοίνωσής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Τα χαράματα του Σαββάτου 14/4, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, άνοιξαν νέο κύκλο αίματος στη Συρία, στους λαούς της περιοχής και απειλούν με έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες! Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρίας μακελεύεται, κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται.

Πίσω από διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα (στη Συρία τα χημικά του Άσαντ, στο Ιράκ τα -ανύπαρκτα- πυρηνικά του Σαντάμ, κ.λπ.) κρύβεται το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ - ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμμάχους τους στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστές ό,τι δεν μπορούν να μοιράσουν στα τραπέζια της διπλωματίας, το μοιράζουν με τα όπλα και το αίμα των λαών!

Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας το σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για να διεκδικήσουν τα εγχώρια μονοπώλια μερίδιο από τη λεία και τις αγορές, για να κερδίσουν ανταλλάγματα από τους φονιάδες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις, όπως η Σούδα, συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές, στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, πετσοκόβει τη χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας, για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός!

Δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! Να σταματήσει τώρα το μακελειό!

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους!

Με την πάλη μας σε κάθε αμφιθέατρο, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μαζί με τους λαούς της περιοχής.

Απαιτούμε:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Όλοι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16/4 στις 12.00 στα Προπύλαια και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 15:46