Συλλογή φαρμάκων προκειμένου να διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη 18 Απριλίου (ώρες 18:00-21:00), στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής που είναι μέλη της ομάδας «ATP-Aristotle Team of Pharmacy».

   Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των φοιτητών του ΑΠΘ αλλά και των πολιτών για την αξία της συλλογής φαρμάκων, που δεν έχουν λήξει και ο καθένας έχει στο σπίτι του και δεν τα χρειάζεται, αλλά και η προώθηση του εθελοντισμού στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Κατά τη διάρκεια της συλλογής φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στη διάρκεια της οποία θα μιλήσει για την «Ανακύκλωση Φαρμάκων» ο φαρμακοποιός- μέλος Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Αλειφτήρας. Επίσης θα πραγματοποιηθεί «Παρουσίαση της ομάδας «ATP-Aristotle Team of Pharmacy», από την προπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής ΑΠΘ Αμέρισσα Καπετάνιου, ενώ για την «Αξία του Εθελοντισμού» θα μιλήσει προπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής ΑΠΘ Μαρία Λαβδά.

   Η φοιτητική ομάδα «ATP-Aristotle Team of Pharmacy»

   Η «ATP-Aristotle Team of Pharmacy» είναι η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, που έχει στόχο την πραγματοποίηση επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Συγκεκριμένα, η ομάδα στοχεύει στη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους για σύγχρονα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα.

   Παράλληλα, η ΑΤΡ συμμετέχει σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, ενώ στοχεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο με φοιτητές και απόφοιτους της Φαρμακευτικής και άλλων συγγενών σχολών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης