Το «όνειρο» πολλών νοικοκυριών για φθηνότερη ενέργεια μέσα στο χειμώνα φαίνεται να πλησιάζει για Λαμία και Χαλκίδα με το έργο να επαναδραστηριοποιείται μέσω της ΔΕΔΑ και των πιλοτικών προγραμμάτων στα οποία είχαμε αναφερθεί σχετικά.

Σε πρώτη φάση ενεργοποιείται το υφιστάμενο δίκτυο σε Λαμία και Χαλκίδα, ενώ μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας διασφαλίζεται η χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων δικτύων και επέκτασή του σε Λιβαδειά, Θήβα, Καρπενήσι και Άμφισσα μέσα στο 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενόψει της νέας ενεργειακής εποχής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει σχετική ημερίδα την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 5:30μ.μ. στη Χαλκίδα, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας αφού νωρίτερα, στις 4.00μ.μ. θα ξεκινήσει η τροφοδοσία από τον Σταθμό τροφοδοσίας της πόλης, στο Πάρκο Λαού. Επίσης την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 5.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί δεύτερη ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, στη Λαμία, ενώ στις 5.00μ.μ. θα ξεκινήσει η τροφοδοσία στο ΔΑΚ Λαμίας.

Στις ημερίδες συμμετέχουν οι Δήμοι Χαλκίδας και Λαμίας, με την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) και προαναγγέλλουν τις πρώτες 200 πιλοτικές συνδέσεις στις δύο Στερεοελλαδίτικες πρωτεύουσες.

Με αφορμή την έναρξη της τροφοδοσίας, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης απευθύνει πρόσκληση προς «όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να εγκαινιάσουμε μαζί το πέρασμά μας στον ενεργειακό εκσυγχρονισμό και στο επόμενο βήμα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην Περιφέρειά μας. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλαμε για να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για την ολοκλήρωση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου, το κουμπί της τροφοδοσίας σε κάθε σταθμό, πρέπει να πατηθεί από όλους. Από κάθε οικογενειάρχη, εργαζόμενο, επαγγελματία, φοιτητή που δικαιούται να απολαμβάνει την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται με την δική του χρηματοδότηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για όλους όσοι δουλεύουμε επί του σχεδίου παροχής φυσικού αερίου στα αστικά μας κέντρα, αυτές είναι ιστορικές στιγμές. Είναι οι στιγμές που βλέπεις να γίνεται πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο, να επιτυγχάνεται ένας από τους υψηλότερους στόχους. Το πέρασμα της Στερεάς Ελλάδας στο επόμενο επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης. Είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε από τότε που βάλαμε κάτω το σχέδιό μας για τον εκσυγχρονισμό και την αλλαγή της εικόνας της Στερεάς και δουλεύουμε σκληρά για την υλοποίησή του. Με την έναρξη της τροφοδοσίας από την Χαλκίδα και την Λαμία, βάζουμε σφραγίδα στην συμφωνία που κάναμε με όλους τους πολίτες. Την συμφωνία που λέει ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά στον τόπο μας και γίνονται με τη θέληση όλων. Αυτή η συμφωνία είναι το παράδειγμα ότι αυτή η Περιφέρεια της Ελλάδας κάνει βήματα μπροστά γιατί κατάφερε να κατακτήσει την κοινή ματιά προς το μέλλον, μέσα από την σύνθεση, την συζήτηση και την ενότητα. Η διαφορά και η πρόοδος δεν έρχεται από λίγους, έρχεται για όλους όταν επιδιώκεται από όλους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης.

Πηγή: Lamiareport.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης