Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ένας 43χρονος κάτοικος Φιλιατών, σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία του Δήμου Φιλιατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίοικοι που εντόπισαν τον 43χρονο και κάλεσαν ασθενοφόρο αναφέρουν πως είχες τις αισθήσεις του όταν τον βρήκαν ξαπλωμένο στο σημείο.

Ωστόσο, παρ΄ ότι το νοσοκομείο Φιλιατών απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία, ο άτυχος 43χρονος περίμενε 45 ολόκληρα λεπτά μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Παραμυθιά, όπου είναι και η έδρα του σταθμού του ΕΚΑΒ. Αυτό συνέβη γιατί το ασθενοφόρο που βρίσκεται στο ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα ήταν σε άλλο περιστατικό. Όταν έφτασε στο σημείο για να παραλάβει τον 43χρονο, ήταν ήδη αργά, καθώς, όταν έγινε η μεταφορά του στο νοσοκομείο Φιλιατών, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό αναδεικνύει με τον τραγικότερο τρόπο τα κενά που υπάρχουν στον τομέα της υγείας στον Νομό Θεσπρωτίας, στοιχίζοντας όμως τη ζωή ενός νέου συνανθρώπου μας. Είναι παράλογο και ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία να μην υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ μέσα στο νοσοκομείο Φιλιατών και θα πρέπει το υπουργείο και η 6η ΥΠΕ να δώσουν άμεσα λύση.

 

Πηγή: thespro.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης