Η πράσινη πινακίδα στέκει εκεί, απειλητική, τρομολαγνική, από το 2002 όταν την έστησε ο τότε δήμαρχος Γρηγόρης Κασιδόκωστας. Απειλεί τους πολίτες με ένα εξωπραγματικά υψηλό πρόστιμο που κανένας νόμος και καμία διάταξη δεν προβλέπει. Θα τιμωρείται με ποινή καταβολής 10.000 ευρώ όποιος κυκλοφορεί στη δημοτική παραλία με δίκυκλο ή με το σκυλί του χωρίς λουράκι, επισημαίνει η επιγραφή, σε ύφος αποφασίζομεν και διατάσσομεν. 

Δεν ξεκαθαρίζεται αν στην απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων συμπεριλαμβάνονται και τα ποδηλατάκια των ανηλίκων ή τα ποδήλατα των ενηλίκων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» εντόπισε την πινακίδα. Στην ανάρτηση του δημοσιογράφου που ακολούθησε εντοπίζονται οι ασάφειες των σκληρών και απαράδεκτων απαγορεύσεων. Τι θα πει «ελεύθερη παραμονή σκύλων», επί παραδείγματι; Γιατί δεν επισημαίνεται το πολύ απλό που προβλέπει και η νομοθεσία, ότι δηλαδή απαγορεύεται η βόλτα με σκυλί χωρίς λουράκι; Τι θα πει απαγορεύονται τα δίκυκλα; 

Αντιλαμβανόμαστε, όπως εξήγησε και ο νυν δήμαρχος, κ. Κωνσταντέλλος, πως το 2002, όταν τοποθετήθηκε η πινακίδα, πολλοί νεαροί χρησιμοποιούσαν τον χώρο για κόντρες με τις μοτοσυκλέτες τους. Όμως, άλλο μοτοσυκλέτες και μηχανάκια, κι άλλο ποδηλατάκια ανηλίκων και ποδήλατα ενηλίκων. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα παιχνίδια με τις ρακέτες ορισμένες φορές καταλήγουν να ενοχλούν αφόρητα όσους δεν συμμετέχουν σε αυτά.

Να απαγορευθούν αρκεί να έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος για τέτοια χρήση από τους πολίτες.
Η παρέμβαση της «Ζούγκλας» και η συζήτηση με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ήταν, τελικά, αποδοτική. Ο κ. δήμαρχος δεσμεύθηκε να αφαιρεθεί (σβηστεί) από την πινακίδα η εξωπραγματική και τρομολαγνική απειλή επιβολής προστίμων της τάξης των 10.000 ευρώ έως ότου τοποθετηθεί μια νέα επιγραφή. Δεσμεύθηκε, επίσης, να επιτραπεί η χρήση ποδηλάτων (και μόνον) για ανηλίκους και ενηλίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα πινακίδα θα ξεκαθαρίζεται πως τα σκυλιά πρέπει να ελέγχονται με το λουράκι τους, όπως προβλέπει ο νόμος του κράτους. Τέλος, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε παραβάτες θα είναι της τάξης των 300 ευρώ, όπως προβλέπουν οι διατάξεις.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τελικά, μια ανάρτηση του δημοσιογράφου και μια συνομιλία, επί της ουσίας καταλήγουν στην αποκαθήλωση μιας πινακίδας με παρανοϊκό περιεχόμενο. Μπορούμε δηλαδή να συνεννοηθούμε.

Διαβάστε επίσης: Βουλιαγμένη: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε όποιον πάει βόλτα με τον σκύλο του

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης