Ρεπορτάζ: Φίλιππος Καραμέτος, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε… ρυθμίσεις χρεών προκειμένου οι βρύσες τους να συνεχίσουν να τρέχουν νερό προχώρησαν πρόσφατα επώνυμα πρόσωπα τα οποία ενώ διαθέτουν εξοχικά και βίλες σε περιοχές του Πηλίου, για αρκετά χρόνια είχαν «ξεχάσει» να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού.

Ανάμεσά τους ένας γνωστός βουλευτής και δημοσιογράφος, μία δημοσιογράφος με παρουσία στην τηλεόραση και ένας πασίγνωστος λαϊκός τραγουδιστής, οι οποίοι, τα τελευταία χρόνια, φέρονται να έβαζαν σπάνια το χέρι στην τσέπη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην τοπική δημοτική επιχείρησης ύδρευσης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οφειλές και οι ρυθμίσεις

Η υπόθεση, την οποία ανέδειξε η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ήρθε στην επιφάνεια όταν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή υδροδότησης σε όσους δημότες είχαν συσσωρευμένες οφειλές και δεν είχαν προβεί σε καμία ρύθμιση.

Ανάμεσα στις παροχές που διακόπηκαν ήταν αυτή του βουλευτή, ο οποίος φέρεται να όφειλε περίπου 15.000 ευρώ, της δημοσιογράφου η οποία φέρεται να χρωστούσε περίπου 5.000 ευρώ αλλά και του τραγουδιστή ο οποίος είχε οφειλές ύψους περίπου 3.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αγνοούσε την οφειλή (διαμένει στην Αθήνα) και μόλις ειδοποιήθηκε κατέβαλε αμέσως τα χρήματα.

Ωστόσο, οι διακοπές στις παροχές νερού δεν κράτησαν για πολύ, καθώς, όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, τα παραπάνω πρόσωπα αφού έλαβαν τα ειδοποιητήρια διακοπής νερού, εν τέλει ρύθμισαν τις οφειλές τους.

«Υπήρχαν πρόσωπα που δεν είχαν πληρώσει ποτέ τον λογαριασμό νερού με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στην λειτουργία της εταιρείας ύδρευσης, διότι είχαν οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ. Μετά τις διακοπές ωστόσο οι περισσότεροι συνετίστηκαν και ρύθμισαν τις οφειλές τους» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Ασκήθηκαν πιέσεις από… ψηλά

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ταχυδρόμου», από την ώρα της διακοπής των παροχών ύδρευσης ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι πιέσεων από γνωστά πρόσωπα τα οποία και ήθελαν να έχουν νερό και να μην πληρώνουν για αυτό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα χαρακτηριστικά, «υπήρξαν πολλοί πρόθυμοι πολιτικοί παράγοντες που μπήκαν μπροστά να «καθαρίσουν» για τους ισχυρούς φίλους τους. Μάλιστα μια εξ αυτών που κατέχει δοτή πολιτική θέση υπήρξε άκρως προκλητική και λειτούργησε πέρα από κάθε θεσμικό όριο μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοτικό σύμβουλο του Νοτίου Πηλίου με τρόπο χυδαίο και προκλητικό. Φυσικά ο αιρετός προς τιμήν του κράτησε την ψυχραιμία του και της απάντησε “αν οι επώνυμοι οφειλέτες δεν προσέλθουν για ρύθμιση το πιθανόν είναι ότι θα ξεραθεί και το γκαζόν τους και θα αδειάσει η πισίνα τους”».

Τώρα, ο προβληματισμός μεταξύ παραγόντων του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι εάν οι οφειλέτες θα φανούν συνεπείς στις ρυθμίσεις ή μετά το καλοκαίρι θα εξαφανιστούν…

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης