Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό παρέδωσε την Παρασκευή κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον ακριτικό Έβρο.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» Κ. Δήμτσα παρέδωσαν 21 κιβώτια με φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό (σ.σ.: σύριγγες, χαρτοσέντονα, βελόνες ,χειρουργικές λαβίδες, γάζες κ.λ.π.) στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό και τον κ. Δήμτσα υποδέχθηκε η διοικητής του Νοσοκομείου Αθανασία Κακαλή και το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη στήριξη σε μια χρονική στιγμή όπου οι ελλείψεις σε βασικά υλικά τελείως απαραίτητα για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου είναι μεγάλες. «Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και την “Αποστολή” γιατί δεν ξεχνούν την ακριτική Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κακαλή,

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στις δυσκολίες των ακριτών λέγοντας: «Aισθανόμαστε, περισσότερο από ποτέ, πληγωμένοι από την αδιαφορία. Είναι τουλάχιστον άδικο και αμαρτία να μην ενδιαφέρεται κανείς για την περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών, το σύνορο της Δύσης με την Ανατολή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος στον κ. Δήμτσα και τους συνεργάτες του, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχουυ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τους ακρίτες της Μητροπόλεως του και πρόσθεσε ότι «με την «Αποστολή αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι. Το έμπρακτο ενδιαφέρον σας αποτελεί για εμάς ανακουφιστικό στήριγμα και στέλνει ένα διπλό μήνυμα αφενός ότι η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας αφουγκράζεται την αγωνία μας και αφ΄ετέρου ότι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης