Έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως η λειτουργία του Δήμου Περιστερίου μετά τη χθεσινή νεροποντή, ενώ για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κάποια υπόγεια, μαγαζιά και βιοτεχνίες, υπάρχει δέσμευση ότι θα αποζημιωθούν.

Νωρίτερα το πρωί, τον δήμο επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, «το 98% της πόλης δεν θυμίζει σε τίποτα το χθεσινό άνοιγμα των ουρανών, όπου αυτό που συνέβη το μεσημέρι δεν ήταν μια καταρρακτώδης βροχή, αλλά τα νερά μιας θάλασσας που έπεσαν στην πόλη. Παρ’ όλα αυτά, αποδείχθηκε ότι το υδραυλικό σύστημα της πόλης λειτούργησε καλά».

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, πάνω από 60 οχήματα του δήμου βρίσκονται από χθες στους δρόμους του Περιστερίου προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές και μέχρι στιγμής έχουν καθαρίσει το 80% της πόλης. Το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης από τα σάρωθρα του δήμου που δουλεύουν συνεχώς.

Στην οδό Φιλιππιάδος, που βρίσκεται στα όρια Περιστερίου – Ιλίου, η κίνηση έχει πλήρως αποκατασταθεί. Μεγάλη ποσότητα ύδατος συνεχίζει να υπάρχει στην περιοχή Τσαλαβούτα, όπου -όπως εξηγεί ο δήμαρχος Περιστερίου- δεν υπάρχουν κατοικίες αλλά μόνο βιοτεχνίες. Πρόκειται για έναν δρόμο 100-150 μέτρων, όπου δημιουργείται μια παρά-κηφίσια λεκάνη, απέναντι από τα πρακτορεία Πελοποννήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα τον δήμαρχο και τον ενημέρωσε ότι κατά τη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να αποδεσμεύσει τη Δευτέρα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Δείτες εικόνες από σπίτια και επιχειρήσεις στο Περιστέρι που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 12:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης