Ζημιά που ανέρχεται στο ποσό των 80.000 ευρώ έχει προκληθεί στα δίκτυα φωτισμού στον Βόρειο κόμβο Διδυμοτείχου και στους κόμβους Γ.Π.Ν. Έβρου, Αγίου Κυπριανού και Αετοχωρίου στο δήμο Αλεξανδρούπολης, από κλοπή καλωδίων, με σκοπό την αφαίρεση χαλκού που περιείχαν.

Το μήκος των καλωδίων που εκλάπησαν ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα, ενώ παρά το γεγονός ότι αποκαθίσταται η ζημιά στους τρεις κόμβους του νοτίου τμήματος του νομού, σε αυτόν του Διδυμοτείχου, οι εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν προχωρήσει λόγω της μεγάλης ζημιάς που προκλήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα τυχόν περίεργες συμπεριφορές που θα παρατηρήσουν σε κόμβους» είπε σε δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος έχει αιτηθεί αντικατάσταση καλωδίων που περιέχουν χαλκό με αυτά που περιέχουν αλουμίνιο, προκειμένου να μην αποτελούν κίνητρο κλοπής στο μέλλον.

Επίσης σημείωσε ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα δαπανήσει το ποσό του 1,5 εκ ευρώ προκειμένου να προβεί σε αντικαταστάσεις, αποκαταστάσεις και ανάπτυξη δικτύου φωτισμού σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο το Έβρου, όπου κρίνεται απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης