Σε αυξημένη ετοιμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοσδήποτε κίνδυνος προκύψει από την αύξηση της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η στάθμη του νερού, σε όλος το μήκος του ποταμού, συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά πάνω από τα έξι μέτρα, θέτοντας ολόκληρο τον μηχανισμό της περιφέρειας σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να ελεγχθεί κάθε πιθανός κίνδυνος καταστροφών εντός κατοικημένων περιοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ότι προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι να αποτραπεί οπουδήποτε ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές από τυχόν πλημμύρες σε οικισμούς. «Για τον λόγο αυτόν παρακολουθούμε ολόκληρο το 24ωρο τα αναχώματα, ώστε να παρέμβουμε άμεσα, όταν και όποτε υπάρξει ανάγκη» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης πολλές περιοχές του Έβρου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο με το οποίο συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και κυρίως οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται κοντά στις κοίτες των ποταμών Έβρου και Άρδα.

Διαβάστε επίσης: Φονική κακοκαιρία
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014, 08:40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης