Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση παράνομων μεταναστών στη χώρα κρίθηκαν πριν από λίγο προφυλακιστέοι, μετά από μία μαραθώνια απολογία, που διήρκεσε πάνω από 9 ώρες, οι 5 συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Ισαακίου στον Έβρο, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, και οι πέντε, που παρουσιάστηκαν σήμερα στις 9.45 το πρωί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή -μετά από δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες Παρασκευή για να απολογηθούν- με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και αφορούν αδικήματα διακίνησης μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό οι 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος με αδικήματα: Διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όγκος της δικογραφίας, που αριθμεί 2.500 σελίδες.

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έγινε ατομικά, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Από το πρωί, έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν οι στενοί συγγενείς των συνοριοφυλακων, σύζυγοι και παιδιά, μαζί με φιλικά τους πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης