Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και για 15 ημέρες (έως 14 Αυγούστου) έχουν το χρονικό περιθώριο οι πληγέντες παραγωγοί να δηλώσουν στον ΕΛΓΑ τις ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 27 Ιουλίου περίπου στις 12.00.

Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ, που ήδη πραγματοποιούν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, διαπιστώνουν σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες βαμβακιού, ηλιόσπορου, τεύτλων και σε αμπέλια, σε εκτάσεις των περιοχών Μηλιάς, Κομάρων, Ελιάς, Πλάτης, Σπηλαίου, Πενταλόφου, Διλόφου, Πάλης, Δικαίων, Άρζου και Μαρασίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζημιές σε ελαιώνες διαπιστώνονται στην περιοχή Χιλής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου επίσης σημειώθηκε χαλαζόπτωση, ενώ καπνά και βαμβάκια «χτυπήθηκαν» από χαλάζι και στην περιοχή της Μέστης, στα όρια με τον Νομό Ροδόπης.

Σημειώνεται πως οι αγρότες πολλών χωριών του Τριγώνου στον Έβρο βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είδαν μέσα σε λίγα λεπτά να καταστρέφονται καλλιέργειες αλλά και υποδομές, και να χάνονται κόποι και έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς. Ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς σοδειά και εισόδημα είναι πια ορατός.

Πηγή: ert.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης