Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Ο καταδικασμένος, ως κατά συρροήν δολοφόνος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, βρήκε, ως φαίνεται, «συμπαράσταση» από την ευρω-ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Ισπανός ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς Miguel Urbán Crespo, αναφερόμενος αόριστα ότι ο «Έλληνας κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος στην υπόθεση της Ομάδας της 17ης Νοεμβρίου», εκφράζει την ανησυχία του διότι, όπως λέει, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου 2021 σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της μεταχείρισής του από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης ότι είχαν ήδη δηλώσει ρητά την πρόθεσή τους να επιδεινώσουν τις συνθήκες διαβίωσής του στη φυλακή (παρά την άψογη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια 18 ετών στη φυλακή).

Η κυβέρνηση τροποποίησε επίσης πρόσφατα τον Ποινικό Κώδικα προκειμένου να τον απομακρύνει από την αγροτική φυλακή στην οποία είχε μεταφερθεί δύο χρόνια νωρίτερα και να του στερήσει το δικαίωμα προσωρινής φυλάκισης, την οποία είχε το δικαίωμα για πολλά χρόνια. Τώρα μεταφέρθηκε σε αυστηρότερη φυλακή, όπου υφίσταται ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκαλώντας τον Κουφοντίνα «κύριο», ο Ισπανός ευρωβουλευτής σημειώνει ότι απαιτεί, όπως προβλέπεται από τον νόμο, να επιστρέψει στα υπόγεια κελιά της φυλακής Κορυδαλλού, όπου κρατήθηκε για 16 χρόνια και να τελειώσει ο πόλεμος εναντίον του.

Και μπαίνοντας στο θέμα ρωτά την Κομισιόν αν γνωρίζει ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν παραβίαση του νόμου και παραβίαση των πορισμάτων του Έλληνα Διαμεσολαβητή και αν γνωρίζει ότι ο Κουφοντίνας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να υποστεί αμετάκλητη βλάβη ή ακόμη και θάνατο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης