Στο κόκκινο η αγωνία των συγγενών της άτυχης μητέρας από το Καρπενήσι, που παραμένει αγνοούμενη, μετά την καταγγελία της για ενδοοικογενειακή βία από τον σύζυγό της.

Σε ζωντανή σύνδεση με το Καρπενήσι, η Στεφανία Κοκοτίνη, Διευθύντρια της εφημερίδας «Ευρυτανικός Παλμός», έκανε γνωστό στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» πως η έρευνα παραμένει ανοιχτή με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται πως οι αστυνομικοί αναζήτησαν από βιντεοληπτικό υλικό τα αυτοκίνητα που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν αυτό της 48χρονης Ευρυδίκης, μητέρας ενός αγοριού, το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου που εξαφανίστηκε.

 

Το γεγονός ότι στη γέφυρα της Τατάρνας, στην Τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητό της, υποχρέωσε τις Αρχές να ερευνήσουν τη λίμνη, μην τυχόν η γυναίκα οδηγήθηκε απογοητευόμενη στην αυτοκαταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε για τη δυσκολία που παρουσιάζει από ερευνητικής πλευράς η τεχνητή λίμνη.

Άντρες της ΕΜΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού με ειδικό σόναρ, δύτες του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντές, έψαχναν επί μέρες το βυθό της λίμνης, χωρίς αποτέλεσμα.

Κρίθηκε απαραίτητο να ερευνηθεί πάλι η λίμνη από το υποβρύχιο drone του ΟΦΚΑΘ, που φτάνει σε μεγάλο βάθος.

Ο Χρήστος Ράμος, πρόεδρος του Οργανισμού, σε επικοινωνία με την εκπομπή, δήλωσε έτοιμος να συνδράμει και πάλι στις έρευνες πριν η κακοκαιρία δυσκολέψει το έργο τους.

Στην εκπομπή έφτασε μία σημαντική μαρτυρία για τις κινήσεις της αγνοούμενης το βράδυ πριν την εξαφάνισή της. Ο μάρτυρας αποκάλυψε στο «Τούνελ» τη συνομιλία που είχαν και τέθηκε στη διάθεση των Αρχών.

«Τι είπε η ίδια λίγο πριν χαθεί…»

Η δικηγόρος Αθηνών Βαλεντίνη Μέτου, που εκπροσωπούσε την 48χρονη Ευρυδίκη στις καταγγελίες της για κακοποίηση από τον σύζυγό της, μίλησε στο «Τούνελ». Φαίνεται να είναι ο άνθρωπος με τον οποίο η μητέρα μίλησε για τελευταία φορά πριν τα ίχνη της χαθούν.

«Με ενημέρωσε ότι ο σύζυγός της είχε εισέλθει σπίτι τους, ενώ του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μη προσέγγισής της σε απόσταση 50 μέτρων και μετοίκισής του από τη συζυγική στέγη. Τη ρώτησα εκείνη τη στιγμή αν ήθελε να καλέσω την αστυνομία, μου είπε να μην κάνω τίποτα και μου έκλεισε απότομα το τηλέφωνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η εικόνα που είχα εγώ για την αγνοούμενη, ήταν μίας γυναίκας που ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της και να βάλει σε μία τάξη τα πράγματα. Ενδιαφερόταν για τα περιουσιακά και οικονομικά της και ζητούσε συμβουλές. Είχε πάρει και το θάρρος να καταγγείλει τα όσα της συνέβαιναν, πράγμα δύσκολο σε μία κλειστή κοινωνία. Μου είχε κλείσει ραντεβού για δύο ημέρες μετά στην Αθήνα για να συναντηθούμε και να δούμε πως θα συνεχίσουμε με τις υποθέσεις της σε περίπτωση επικείμενης λύσης του γάμου της. Σκόπευε να έρθει να μείνει στην πρωτεύουσα σε μία φίλη της, που θα την φιλοξενούσε μέχρι τη συνέχιση της δίκης του αυτοφώρου. Συνεπώς όλα αυτά δε μου έδωσαν την εικόνα του ανθρώπου που έχει αποφασίσει να τελειώσει τη ζωή του. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά στην παρούσα φάση. Περιμένω κι εγώ με αγωνία, όπως όλος ο ευρύτερος κύκλος της να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα έλεγα να συνεχίσουν τις έρευνες όσο γίνεται πιο σοβαρά, προκειμένου να έχουμε μία απάντηση για το τι συμβαίνει.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης