Αντιμέτωπος με δύο επίδοξους διαρρήκτες ήρθε το πρωί της Παρασκευής 18χρονος, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης.

Οι «ποντικοί», σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr, προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του διαμερίσματος της οικογένειάς του και να εισβάλουν μέσα, ενώ δεν δίστασαν να τον απειλήσουν με μαχαίρι, με αποτέλεσμα ο νεαρός να ενημερώσει την αστυνομία και να κλειδωθεί στην τουαλέτα προκειμένου να προστατέψει την ίδια του τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιος της οικογένειας, ο 18χρονος Γιώργος, βρισκόταν μόνος του μέσα στο σπίτι και περιέγραψε στο ThessToday.gr τις δραματικές στιγμές που έζησε μέχρι να έρθει η αστυνομία, αλλά και να επιστρέψουν οι γονείς του, οι οποίοι εκείνη την ώρα έλειπαν, καθώς είχαν πάει στη λαϊκή.

«Περίπου στις 11 το πρωί ήμουν στο μπάνιο, ξυριζόμουν και χτύπησαν το κουδούνι. Ρώτησα ποιος είναι γιατί οι γονείς μου είχαν κλειδιά για να μπουν, έχουμε κλειδωμένη κιόλας την πόρτα. Περίμενα να δω τι θα γίνει κι εκείνος πήγε στις σκάλες και έφερε έναν ακόμη. Ο δεύτερος έφερε ένα εργαλείο και προσπαθούσε να παραβιάσει την κλειδαριά. Εγώ ήμουν μπροστά στην πόρτα και τους έβλεπα. Έβαλα σύρτη και χτύπησα την πόρτα για να καταλάβουν ότι είμαι μέσα. Αυτός που προσπαθούσε να ανοίξει έτρεξε προς τα πίσω και έφυγε. Ο άλλος έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να βαράει την πόρτα και να φωνάζει: “Άνοιξε, θα σε σκοτώσω!”. Κάλεσα αμέσως την αστυνομία και έστειλα SMS και κλειδώθηκα στο μπάνιο γιατί μπορούσαν να μπουν στο σπίτι και έπρεπε κάπως να προστατευτώ. Η αστυνομία ήρθε μέσα σε πέντε λεπτά, αλλά δεν τους πρόλαβε. Στη συνέχεια έδωσα κατάθεση».

Όπως αναφέρει ο 18χρονος, και οι δύο ήταν Έλληνες, και μάλιστα ο ένας φαινόταν σαν κλειδαράς. «Φορούσε ένα αμάνικο μπουφάν με logo με κλειδιά, έμοιαζε με κλειδαρά αλλά σίγουρα δεν ήταν, δεν είχε βαλιτσάκι μαζί του» αναφέρει. «Ο ένας ήταν νεαρός γύρω στα 25-26 και ο άλλος ήταν πάνω από 40. Είχε και μουστάκι. Ο ένας ήταν πιο εύσωμος, πιο γυμνασμένος και ο άλλος ήταν κανονικός» διευκρινίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο 18χρονος Γιώργος τονίζει πως για λίγα λεπτά ένιωσε πανικό. «Είναι κάτι που δεν το περιμένεις» εξηγεί. Ο ίδιος κάλεσε τους γονείς του να μην έρθουν για να μην πετύχουν τους δράστες μέσα στην πολυκατοικία και συνέβαιναν τα χειρότερα. «Δεν γινόταν να μην ερχόμασταν. Θα σε αφήναμε μόνο σου;» παρεμβαίνει ο πατέρας του. Όμως ούτε η αστυνομία, ούτε οι γονείς πρόλαβαν τους επίδοξους διαρρήκτες.

Ερωτηθέντες σχετικά με το αν συμβαίνουν συχνά παρόμοια περιστατικά στη γειτονιά, και οι δύο ανέφεραν πως δεν γίνονται καθόλου συχνά. Το μόνο που είχε γίνει πριν μήνες ήταν πως ένας τοξικομανής προσπάθησε να μπει στην είσοδο της πολυκατοικίας, μπερδεύοντάς την με το σπίτι του. Η οικογένεια υποψιάστηκε πως και στο σημερινό περιστατικό μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο, ωστόσο είναι μικρές οι πιθανότητες, όπως αναφέρουν. «Το περίεργο ήταν πως ενώ συνήθως οι κλέφτες είναι όσο πιο αθόρυβοι γίνονται, αυτός φώναζε και χτυπούσε δυνατά την πόρτα. Αυτό μας προβληματίζει» σχολιάζουν.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης