Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν το πρωί σε σχολείο του Ευόσμου, όταν επικράτησε ένταση με μαθητές και γονείς που αρνούνταν να υποβληθούν σε self test.

Η εισαγγελία ζήτησε να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή σε περίπτωση που χρήστες του διαδικτύου καλούν, μέσω των social media, σε μη εφαρμογή του μέτρου των self tests.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο επικράτησε ένταση στο 1ο Λύκειο του Ευόσμου, έπειτα από την άρνηση μαθητή να κάνει self test, ενώ σήμερα το πρωί μικρή ομάδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη του κτηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υποχρεωτικά τεστ αυτοδιάγνωσης.

Προς συμπαράσταση μαθητών είχαν συγκεντρωθεί και γονείς, που ανέφεραν ότι είναι παράνομο να υποχρεώνεται μαθητής να υποβληθεί σε self test.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν καλέσματα και ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα υποχρεωτικά τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η μητέρα του μαθητή κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν τον μαθητή χωρίς να έχει προσκομίσει το απαραίτητο έγγραφο αυτοδιάγνωσης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης