Κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου συγκεντρώθηκαν και πάλι στην κεντρική πλατεία της περιοχής, διαδηλώνοντας ενάντια στο αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί, αλλά και στην ενδεχόμενη δημιουργία κέντρου μεταναστών.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που γράφει «11 κρούσματα, βάλατε φυλακή 160.000» δηλώνουν την οργή τους και την αντίθεση τους στη εφαρμογή των νέων μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί από αυτούς δεν χρησιμοποιούν μάσκες προστασίας, και αρκετοί την έχουν στο πηγούνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που επιλέγει, καθώς και ο τρόπος που εφαρμόζονται, έχουν το μοναδικό αποτέλεσμα να μας καταστρέψουν ολοσχερώς. Εμείς δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχει κορωνοϊός, αλλά αν είναι τόσο φονικός και επικίνδυνος, ας επιβληθεί ένα σκληρό lockdown παντού, ώστε να προστατευτούμε όλοι.

Τώρα, με αυτό που συμβαίνει, αρχικά δεν ξέρουμε από πού προήλθαν αυτά τα κρούσματα, και γιατί είναι τόσο επικίνδυνα, καθώς δεν είχε ενημερωθεί καν ο δήμαρχος μας. Ας σταματήσει τα άνοιξε-κλεισε η κυβέρνηση, γιατί είναι πραγματικά γελοίο.

Θέλουμε να μάθουμε σαν Έλληνες πολίτες αν είναι πραγματικά τα κρούσματα, εν ολίγοις ζητάμε την διαφάνεια του θέματος» αναφέρει κάτοικος της περιοχής που συμμετέχει στην σημερινή συγκέντρωση.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη δημιουργία κέντρου μεταναστών, την οποία έχει διαψεύσει με αναλυτική ανακοίνωσή του ο δήμος, η ίδια αναφέρει πως «εχουμε μάθει πως ετοιμάζονται να φέρουν πουλμαν με μετανάστες, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι, όσο εμείς είμαστε μέσα στα σπίτια μας».

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική και παρακολουθεί την συγκέντρωση.

Δείτε βίντεο από την συγκέντρωση:

 

 

Πηγή: thesstoday.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης