Εύβοια: Τριπλή απάτη σε βάρος εμπόρου λαδιού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018, 04:21
Εύβοια: Τριπλή απάτη σε βάρος εμπόρου λαδιού
Όχι μόνο έχασε μέσα σε τρεις ημέρες ένα μεγάλο μέρος του εμπορεύματός του από έναν επιτήδειο και ιδιαίτερα πειστικό απατεώνα, ένας 58χρονος παραγωγός από την Εύβοια, αλλά τον… πλήρωσε κιόλας όταν εκείνος του ζήτησε εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστια ζημιά!

Ο άτυχος έμπορος δεν υποψιάστηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα, όταν πριν από δέκα ημέρες του τηλεφώνησε κάποιος και του συστήθηκε ως γνωστός επιχειρηματίας που ήθελε να αγοράσει 150 δοχεία λάδι. Η συμφωνία έκλεισε και ο «αγοραστής» έστειλε στον έμπορο με email ένα αποδεικτικό τράπεζας ότι κατέθεσε 2.000 ευρώ στον λογαριασμό του. Έτσι, ο ανυποψίαστος πωλητής φόρτωσε τα δοχεία στο φορτηγό που του έστειλε ο «πελάτης».

Ο επιτήδειος τηλεφώνησε και την επομένη για να αγοράσει άλλα 120 δοχεία αξίας 5.700 ευρώ, αλλά παρακάλεσε τον έμπορο να πληρώσει 2.000 ευρώ στον οδηγό του φορτηγού που θα τα παραλάμβανε. Έτσι έγινε και ο έμπορος πήρε δεύτερο email με αποδεικτικό για την κατάθεση στην τράπεζα. Την τρίτη ημέρα, ο «επιχειρηματίας» τηλεφώνησε ξανά και του ζήτησε άλλα 200 δοχεία λάδι αξίας 5.000 ευρώ.

Μόνο τότε έζωσαν τα φίδια τον 58χρονο παραγωγό που, όπως αναφέρει το, δεν είχε τρόπο να ελέγξει από τον υπολογιστή του τις καταθέσεις του. Όταν πήγε στην τράπεζα, πληροφορήθηκε ότι τα αποδεικτικά που του είχε στείλει ο απατεώνας ήταν πλαστά και, βέβαια, δεν είχαν κατατεθεί χρήματα στον λογαριασμό του! Έτσι, κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι έχασε 470 δοχεία με λάδι και τα 2.000 ευρώ που «χάρισε» στον φορτηγατζή συνεργό του δράστη.

Πηγή: Lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018, 04:24