Προς περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων του lockdown προχωράει η κυβέρνηση, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε απο τους επιδημιολόγους, αν και το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ σε κάποιες περιοχές αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων. Το γεγονός όμως ότι γίνονται δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί καθημερινά, επιτρέπει στους ειδικούς να επιτρέψουν την επαναλειτουργία όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα λόγω Covid-19.

Έτσι λοιπόν, από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από αύριο Δευτέρα 24 Μαΐου, σηκώνουν ρολά τα ΟΠΑΠ PLAY, ενώ στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στις 31 Μαΐου αναμένεται να επεναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια για όλους, με το ακριβές πλαίσιο που θα καθορίζεται από τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού να ξεκαθαρίζει έως τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί αναμένεται να επιτρέψουν τη μουσική στην εστίαση από τις αρχές Ιουνίου αλλά και την αύξηση του ορίου προσκεκλημένων στους γάμους το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα.

Τρεις οι επιβάτες στα ταξί

Αυξάνεται σε τρεις από δύο που ήταν μέχρι σήμερα ο επιτρεπόμενος αριθμός των επιβατών στα ταξί, σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε χθες Σάββατο, 22 Mαΐου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα η νέα απόφαση ορίζει οτι στον κλάδο των μεταφορών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Επιτρέπονται μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.

– Επιτρέπονται μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.

– Επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

«Τι αλλάζει στις δεξιώσεις γάμων»

«Επιθυμία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να αυξηθεί το όριο στους γάμους, το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων ότι «στα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης. Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα. Αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου, αλλά η επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αποκάλυψε ακόμη ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 00:30 που είναι σήμερα. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στο καλοκαίρι, όπως συνέβη και πέρσι, το συγκεκριμένο μέτρο θα καταργηθεί.

Τέλος το lockdown για την Κάλυμνο από τη Δευτέρα 24 Μαΐου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λαμβάνοντας υπόψη τα βελτιωμένα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κάλυμνο, αποφάσισε την άρση του lockdown από τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 06:00. Τα ειδικά μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού είχαν τεθεί σε ισχύ στις 5 Μαΐου.

«Η Κάλυμνος πέρασε μια δύσκολη δοκιμασία. Από τη Δευτέρα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, μετά από μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν όλο αυτό διάστημα οι κάτοικοί της – τους ευχαριστούμε για την υπομονή και την επιμονή τους, όπως ευχαριστούμε και όλους τους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία και την προσήλωσή τους στην πιστή τήρηση των μέτρων», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε ανακοίνωσή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης