Τα χαρακτηριστικά του νεκρού της Αμφίπολης κατάφεραν να απεικονίσουν οι επιστήμονες με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Παρόλο που οι εξετάσεις στο DNA δεν έχουν ολοκληρωθεί, θεωρείται σίγουρο ότι πρόκειται για άνδρα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η επικεφαλής των ανασκαφώ, Κατερίνα Περιστέρη κάνει λόγο για επιφανή στρατηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μαρτυρούν ότι ο νεκρός είχε ύψος περίπου 1,65 μ., καστανά μαλλιά και λευκό δέρμα. Παράλληλα, ο καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Παπαγρηγοράκης επισημαίνει ότι, αν ο ένοικος του τάφου είχε καταγωγή από τη Θράκη, τα μαλλιά του πιθανότατα θα ήταν καστανοκόκκινα.

«Μελετώντας τα οστά και ανάλογα με το πόσο πλήρης είναι η διατήρηση του σκελετού μπορεί κανείς να προσδιορίσει πολλά στοιχεία για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του εν ζωή, όπως και για τη διατροφή του, καθώς και για τυχόν παθήσεις ή τραύματά του» δηλώνει στα «Νέα» η δρ Κατερίνα Χαρβάτη, παλαιοανθρωπολόγος – καθηγήτρια του γερμανικού Πανεπιστημίου του Tubingen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



To πρόσωπο και το σώμα του νεκρού της Αμφίπολης, δίνεται με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης