Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, Σάββας Ξηρός.

Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, Σάββας ΞηρόςΕπικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο Σάββας Ξηρός ζητεί την αποφυλάκισή του λόγω αναπηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο 55χρονος σήμερα Σάββας Ξηρός, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας του αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του αλλά και την εξάρθρωση της 17Ν, ζητεί την αποφυλάκισή του κάνοντας χρήση του άρθρου 110Α ΠΚ.

Πρόκειται για το ίδιο άρθρο με το οποίο προσπάθησε να αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι ο Αριστείδης Φλώρος, χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά την έξοδό του από τη φυλακή να επιστρέψει σ’ αυτή.

Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού, σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που, όπως αναφέρει, «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».
Η σύλληψή του
Η σύλληψη του Σάββα Ξηρού έγινε στις 29 Ιουνίου του 2002 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά. Τότε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που μεταφέρθηκε στην περιοχή με ταξί εξερράγη στα χέρια του.

Ο Σάββας Ξηρός νοσηλεύτηκε στον «Ευαγγελισμό» με σοβαρά τραύματα στα μάτια, στο δεξί χέρι και στον θώρακα.

Έπειτα από εκτενείς έρευνες διαπιστώθηκε η συμμετοχή του στη 17Ν.
Σε πρωτόδικη απόφασή του το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε έξι φορές ισόβια και 25 έτη κάθειρξη. Δευτεροδίκως, ο Σάββας Ξηρός είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.
Στις 6 Ιουνίου του 2011 οι ελληνικές δικαστικές αρχές απέρριψαν κατά πλειοψηφία το αίτημα του Σάββα Ξηρού για διακοπή της ποινής του και μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο (ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης) για άμεση, συνολική και ουσιαστική περίθαλψη της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης