Μεγάλη επιχείρηση από τους πυροτεχνουργούς του στρατού για εξουδετέρωση βόμβας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ελευσίνα. Η εξουδετέρωση πυρομαχικού παλαιού τύπου (μια βόμβα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, πολύ μεγάλης ισχύος (500 λιμπρών/lb), που εντοπίστηκε, εντός του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Ελευσίνας ξεκίνησε στις 09:00.

Εκ μέρους του στρατιωτικού αεροδρομίου ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής του) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, Νικόλαος Μελετίου, ενημέρωσε τους πολίτες που διαμένουν, έχουν επιχειρήσεις ή εργάζονται στις παραπάνω περιοχές – συνοικίες: να απομακρυνθούν από τις οικίες τους, να μετασταθμεύσουν τα οχήματα τους έξω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, εξαιτίας του ωστικού κύματος.

Υπογραμμίζεται ότι, η πλέον επικίνδυνη ζώνη, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, περιελάμβανε όλη τη συνοικία «Αεροδρόμιο» και ένα πολύ μικρό τμήμα της συνοικίας «Τρύπα Αλεπούς». 

Για τη φιλοξενία – παραμονή των κατοίκων της συνοικίας «Αεροδρόμιο», στη διάρκεια της επιχείρησης, ο δήμος είχε φροντίσει να παραμείνουν ανοιχτές, το πρωί της Κυριακής, δημοτικές υποδομές όπως τα ΚΑΠΗ, το Πνευματικό Κέντρο, το Κλειστό Γυμναστήριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης