Αίτημα εξαίρεσης των δικαστών του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ενώπιον του οποίου συζητείται το αίτημα των Γαλλικών Αρχών για την έκδοση στη Γαλλία του Γεωργιανού Λάσα Σουσανσβίλι, γνωστού με το ψευδώνυμο «το Λίπος», υπέβαλε η συνήγορος του εκζητούμενου Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας στον Άρειο Πάγο η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης ων δικαστών,  υποστηρίζοντας ότι «με πρωτοφανή τρόπο το δικαστήριο συνεδριάζει μέσα στον Αύγουστο, όπως δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για ήσσονος ποινικής σημασίας υπόθεση. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στη Γαλλία, δηλαδή σε χώρα δανειστή, να τον παραδώσει, έχοντας υπονομευθεί πλήρως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού πια κάμπτονται όλες οι αρχές του Κράτους Δικαίου, μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε «ευθεία παρέμβαση της Κυβέρνησης και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, την ίδια ώρα που μεθοδεύονται νέες Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη…».

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης