Λύση στο ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα των κλοπών εξοπλισμού, με την πρόσληψη ιδιωτικών security αναζητεί η ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε σήμερα στη βουλή ο επικεφαλής της εταιρείας Α. Ζερβός.

Όπως είπε η εταιρεία προτίθεται να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες security τη φύλαξη των εγκαταστάσεών της (μετασχηματιστές σε πυλώνες) και των αποθηκών υλικού. Η αρχή, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, θα γίνει στις περιοχές της Θήβας, της Λιβαδειάς, της Λαμίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα κλοπών υλικού, κυρίως καλωδίων, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούνται από τους δράστες για το χαλκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο κ. Ζερβός άλλες εταιρείες του δημοσίου όπως ο ΟΣΕ και η ΕΥΔΑΠ έχουν λύσει αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με κλοπές (πχ ράγες του ΟΣΕ ή σχάρες της ΕΥΔΑΠ) καθιστώντας πιο δύσκολη την αφαίρεση του εξοπλισμού. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τα καλώδια της ΔΕΗ ωστόσο, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να στρέφεται στη λύση της πρόσληψης εταιρειών security. Σε δεύτερη φάση πάντως η ΔΕΗ φέρεται να έχει αιτηθεί την απαγόρευση της εμπορίας χαλκού άνευ παραστατικών, ως ένα μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου των κλοπών.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης