Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 65 ετών, άφησε την Παρασκευή ο Νίκος Απέργης, έχοντας χάσει τη μάχη με τον καρκίνο. Ο διάσημος ηθοποιός είχε δραστηριοποιηθεί για χρόνια στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στον δήμο Αθηναίων.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος επί 6 συνεχείς τετραετίες στον συγκεκριμένο δήμο ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες. Παράλληλα, είχε πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1969. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, ενώ βραβεύτηκε ως συγγραφέας για το θεατρικό έργο του, «Σφουγγαράδες».

Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών» που κατέκτησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή στη διοίκηση του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος ακροάματος», ο Νίκος Απέργης αποτέλεσε μεταξύ άλλων και μέλος της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της Ν.Δ..

Παράλληλα συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως «Ο Άγνωστος πόλεμος», «Γειτονιά», «Ιστορίες αγάπης», «Πανθέοι» και «Λάμψη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Αντώνη.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης