Στο Αυτόφωρο δικάζεται σήμερα ο πατέρας βασικού κατηγορουμένου στην πολύκροτη δίκη των Ζωνιανών, ο οποίος στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου έσπασε με μία γροθιά το τετραπλό αλεξίσφαιρο τζάμι της κεντρικής εισόδου του κτιρίου, αφήνοντας άφωνους δικαστές, αστυνομικούς και δικηγόρους.

Σύμφωνα με το cretalive, ο πατέρας πήρε φόρα και με όλη του τη δύναμη χτύπησε το θωρακισμένο τζάμι και το διέλυσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται μέχρι να δικαστεί στο Αυτόφωρο για τη ζημιά που προκάλεσε, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το αλεξίσφαιρο τζάμι κοστολογείται στις 250.000 ευρώ!

Την ίδια ώρα, βαρύ περιγράφεται το κλίμα στα Ζωνιανά. Με βάση την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, στη φυλακή πρέπει να οδηγηθούν ακόμα και… οικογένειες, αφού σε κάποιες περιπτώσεις η καταδικαστική απόφαση αφορά πατέρα και γιους, ή αδέλφια.

Συνολικά στη φυλακή οδηγούνται 16 Ζωνιανοί. Πρόκειται για τους τέσσερις νεαρούς που είχαν καταδικαστεί με βαριές ποινές και παραμένουν κρατούμενοι από τη σύλληψη τους το 2008, αλλά και δώδεκα ακόμα που τους είχαν επιβληθεί ποινές με αναστολή και περίμεναν καλά αποτελέσματα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα θα πρέπει να παρουσιαστούν για την εκτέλεση της ποινής, διαφορετικά θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης – και αυτό το σημείο προβληματίζει τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Μουδιασμένοι όμως από την απόφαση εμφανίζονται και οι συνήγοροι υπεράσπισης, που ρίχνουν τα βέλη τους κυρίως στον εισαγγελέα έδρας, τονίζοντας ότι η στάση του ήταν πολύ σκληρή, έως εξοντωτική. Όπως υποστηρίζουν, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αντιμετώπισε πολύ πιο αυστηρά τους κατηγορουμένους σε σχέση με το πρώτο.

Την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησε ο πατέρας του κατεξοχήν τραγικού προσώπου αυτής της υπόθεσης, του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος σχεδόν πεντέμισι χρόνια μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του παραμένει καθηλωμένος στον θάλαμο του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.

Ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης περιμένει ακόμα στο προσκεφάλι του γιου του, μέχρι να γίνει ένα θαύμα. Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου, τους είπε: «Πριν βγάλετε την ετυμηγορία σας, περάστε πρώτα από το νοσοκομείο να δείτε με τα μάτια σας την κατάσταση του παιδιού μου».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης